Ουκρανία: Δύο νεκροί ομογενείς και 6 τραυματίες σε βομβαρδισμό χωριού από ρωσικό μαχητικό

Ουκρανία: Δύο νεκροί ομογενείς και 6 τραυματίες σε βομβαρδισμό χωριού από ρωσικό μαχητικό Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Δύο Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό στην Ουκρανία. 

Τα θύματα βρήκαν τον θάνατο σε βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη. Την είδηση επιβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης της Μαριούπουλης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας. Λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών. 

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού. 



Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.»

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την κατάσταση των τραυματιών. 

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχουν σκοτωθεί εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Όπως είπε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών. Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, αναφέρει ότι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις τη νύχτα στο Κίεβο, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Προς το παρόν, όπως μεταδίδει το BBC, δεν είναι ακόμη σαφές εάν αναφερόταν μόνο σε πολίτες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM