ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Βόρεια Κορέα: Στη δημοσιότητα παράξενο βίντεο για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Στη δημοσιότητα παράξενο βίντεο για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
0

Ένα περίεργο ντοκιμαντέρ που απεικονίζει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, να κουτσαίνει κυκλοφόρησε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Με τίτλο «The Great Year of Victory, 2021», η προπαγανδιστική ταινία διάρκειας 110 λεπτών εξιστορεί μια σειρά από επιτεύγματα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης πυραύλων και των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο αφηγητής επαινεί επανειλημμένα τέτοια έργα ως σημάδια «νίκης» με επικεφαλής έναν φανερά αδυνατισμένο Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μία απόπειρα να ενισχυθεί η σχεδόν θεϊκή λατρεία στο πρόσωπό του.

Σε ένα σημείο της ταινίας, η Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να αγωνίζεται να κατέβει τις αυτοσχέδιες σκάλες κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα εργοτάξιο. Ωστόσο ο αφηγητής λέει: «Αυτό το βίντεο δείχνει τη μητρική του πλευρά όπου αφιέρωσε πλήρως το σώμα του για να πραγματοποιήσει τα όνειρα των ανθρώπων».

Η ταινία δεν αναφέρεται στην απώλεια βάρους της Κιμ Γιονγκ Ουν. Τον Ιούνιο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι Βορειοκορεάτες ήταν «αποκαρδιωμένοι» βλέποντας έναν «αδυνατισμένο» Κιμ Γιονγκ Ουν, που είχε να φέρει εις πέρας μία δύσκολη αποστολή για τον λαό του.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης, υπηρεσίες πληροφοριών και ειδικοί παρακολουθούν στενά την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τα σχέδια διαδοχής του.

Το ντοκιμαντέρ δείχνει επίσης την Κιμ Γιονγκ Ουν να παρακολουθεί μόνος την ανατολή του ηλίου καβάλα σε ένα λευκό άλογο σε μια παραλία.

Σε μια άλλη βόλτα του, φαίνεται μαζί με στρατιωτικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Πακ Γιονγκ Τσον, αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, ενώ ακολουθεί ένα κλιπ από τανκς που κάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Η ταινία περιλάμβανε σπάνιες εικόνες ενός νέου ουρανοξύστη 80 ορόφων και μιας μεγάλης συνοικίας διαμερισμάτων, καθώς και μερικά κλιπ και εικόνες από προηγούμενες δοκιμές πυραύλων.

Τον Δεκέμβριο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι το κυβερνών κόμμα είχε επιτυχία στην εφαρμογή ενός πενταετούς οικονομικού σχεδίου που παρουσίασε στις αρχές του περασμένου έτους, αλλά προειδοποίησε για έναν «τεράστιο αγώνα» φέτος, επικαλούμενος την πανδημία και τις οικονομικές δυσκολίες.

Η ταινία δεν αναφέρεται στις δυσκολίες, αλλά η απομονωμένη Βόρεια Κορέα, σε αντίθεση με την πλούσια, δημοκρατική Νότια Κορέα, αντιμετωπίζει αυξανόμενες ελλείψεις τροφίμων εν μέσω των κυρώσεων, της ξηρασίας και των πλημμυρών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα COVID-19, αλλά έχει κλείσει τα σύνορά της. Προς το παρόν αναπτύσσει σταθερά τα οπλικά της συστήματα εν μέσω ενός αδιεξόδου στις συνομιλίες, που είχαν σαν στόχο την εξάρθρωση των πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της χώρας, με αντάλλαγμα την απαλλαγή από τις κυρώσεις του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.

Τόσο το NK News όσο και η Voice of America σημείωσαν ότι το ντοκιμαντέρ δεν παραδέχτηκε κανένα πρόβλημα υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη, αλλά τα όποια προβλήματά του οφείλονταν στο πόσο σκληρά δούλευε.

 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των LGBTQ+, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο
NEWSROOM
Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ