Πούτιν: Ο Nord Stream 2 θα μειώσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Πούτιν: Ο Nord Stream 2 θα μειώσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / UNSPLASH
0

Τη βεβαιότητα ότι όταν ο αγωγός Nord Stream 2 τεθεί σε λειτουργία τα νοικοκυριά στην Ευρώπη θα δουν μειωμένες τιμές φυσικού αερίου εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στην Ουκρανία, μία χώρα η οποία έχει διαμαρτυρηθεί για το έργο του αγωγού. «Ακόμη και για την ίδια την Ουκρανία αυτό (η έναρξη λειτουργίας του Nord Stream-2) θα μειώσει τις τιμές» είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, σημειώνοντας «επειδή έναν σημαντικό όγκο ρωσικού φυσικού αερίου τον αγοράζουν με βάση τις τιμές της ευρωπαϊκής αγοράς».

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο Nord Stream 2 είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου, αφού και η δεύτερη γραμμή του δίδυμου αγωγού έχει πληρωθεί με αέριο. Ο αγωγός περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Gazprom: Έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία ο Nord Stream 2

Η δεύτερη γραμμή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream- 2, που ξεκινάει από τη Ρωσία και καταλήγει στη Γερμανία, έχει ολοκληρώσει την πλήρωση της με φυσικό αέριο και η γραμμή είναι έτοιμη για να αρχίσει εξαγωγές φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σήμερα στις 12 .58 ώρα Μόσχας η Gazprom ολοκλήρωσε την πλήρωση με φυσικό αέριο της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Έτσι τώρα και η πρώτη και η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 βρίσκονται υπό πίεση και είναι πλήρως έτοιμες για να λειτουργήσουν» , δήλωσε ο Μίλερ.

Ο Μίλερ δήλωσε επίσης ότι η Gazprom έχει τηρήσει όλες τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη

Διεθνή / «Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη

Η δημιουργός του ChatGPT αναγκάστηκε να αφαιρέσει υλικό που σχετιζόταν με τη συμφωνία ύψους 6,4 δισ. δολαρίων με την startup io, μετά από καταγγελία της ανταγωνίστριας iyO που κατασκευάζει «έξυπνα» ακουστικά
LIFO NEWSROOM
«Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Διεθνή / «Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Ανησυχία για τα αντίποινα που θα επιλέξει το Ιράν, την επίδραση στις τιμές του πετρελαίου και το αν θα κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ - Ανησυχία στην παγκόσμια ναυτιλία - Απομονώνεται το Ιράν από τους συμμάχους
LIFO NEWSROOM