Σουηδία: Πυρπόλησαν (ξανά) την χριστουγεννιάτικη, αχυρένια κατσίκα του Gavle

Σουηδία: Πυρπόλησαν (ξανά) την χριστουγεννιάτικη, αχυρένια κατσίκα του Gavle Facebook Twitter
Twitter
0

Ένας 40χρονος άνδρας έβαλε φωτιά στο γιγάντιο αχυρένιο ομοίωμα κατσίκας, παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο σύμβολο στη σουηδική πόλη Gavle στη Σουηδία.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά την πυρπόληση της κατασκευής σήμερα τα ξημερώματα.

Η αχυρένια κατσίκα έχει δεχθεί επίθεση πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά επιβίωνε σε κάθε εορταστική περίοδο από το 2016 και στο εξής καθώς βρισκόταν υπό 24ωρη ασφάλεια.

Η εκπρόσωπος της εκδήλωσης, Ρεμπέκα Στάινερ δήλωσε συντετριμμένη από την επίθεση. «Είναι μόλις μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί ένας άνθρωπος να πραγματοποιήσει αυτού του είδους την επίθεση σε ένα χριστουγεννιάτικο σύμβολο που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο», είπε στο BBC.

Η Gavlebocken, η κατσίκα του Gavle τοποθετείται στην κεντρική πλατεία της πόλης κάθε Χριστούγεννα από το 1966 και έχει γίνει τακτικός στόχος εμπρηστών και βανδάλων.

Στο παρελθόν, άγνωστοι έχουν επιχειρήσει να την απαγάγουν με ελικόπτερο και να την εμβολίσουν με αυτοκίνητο, αλλά ως επί το πλείστον έχει γίνει στόχος πυρκαγιών.

Τον πρώτο χρόνο που εμφανίστηκε το 1966, πυρπολήθηκε τα μεσάνυχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Η αχυρένια κατσίκα έχει τον δικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί θεωρούν ότι ίσως προκάλεσε τον δράστη η ανακοίνωση μέσω Twitter, ότι για πέμπτη χρονιά βρίσκεται στη θέση της.

Μία μικρότερη ρέπλικα ήδη πυρπολήθηκε νωρίς την Κυριακή.

Η πυροσβεστική είπε ότι ο συναγερμός σήμανε στις 03:35 της Παρασκευής, αλλά δυστυχώς η φωτιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα που δεν κατάφεραν να σώσουν την κατσίκα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM