ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μπάιντεν: Χειμώνας «βαριάς ασθένειας και θανάτου» περιμένει τους ανεμβολίαστους

Μπάιντεν: Χειμώνας «βαριάς ασθένειας και θανάτου» περιμένει τους ανεμβολίαστους Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν επιβεβαιωθεί σε 36 πολιτείες των ΗΠΑ, και ότι το στέλεχος θα εξαπλωθεί «πολύ ταχύτερα» από οποιοδήποτε άλλο, καλώντας τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και όσους το έχουν ήδη πράξει να λάβουν την αναμνηστική δόση τους το ταχύτερο δυνατόν.

«Η μοναδική αληθινή προστασία είναι να κάνετε την ένεσή σας», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, προβλέποντας πως τους ανεμβολίαστους πιθανόν τους περιμένει «ένας χειμώνας βαριάς ασθένειας και θανάτου» από Covid-19.

Ο κ. Μπάιντεν εκφράστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων έπειτα από σύσκεψη αφιερωμένη στην πανδημία του νέου κορονοϊού, διότι, είπε, ήθελε «να απευθύνει άμεσα ένα μήνυμα στους Αμερικανούς».

Nωρίτερα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Κάριν Ζαν-Πιερ, είχε αφήσει να εννοηθεί πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν εξετάζει προς το παρόν να λάβει περιοριστικά μέτρα, προτιμά να δώσει την έμφαση στον εμβολιασμό.

«Τα εργαλεία που έχουμε δουλεύουν», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε: «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου οι Αμερικανοί να εμβολιαστούν και να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις τους».

Οι υπουργοί Υγείας των κρατών της Ομάδας των Επτά (G7) κάλεσαν την Πέμπτη να υπάρξει συνεργασία μπροστά την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, που χαρακτήρισαν «τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια δημόσια υγεία σήμερα».

Η έξαρση της πανδημίας που αποδίδεται στη νέα παραλλαγή εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, ενώ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πολλαπλασιάζονται, ειδικά στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ –η χώρα που έχει υποστεί ήδη το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη (πάνω από 802.000 νεκροί)– καταγράφουν το τρέχον διάστημα κατά μέσον όρο 1.150 θανάτους ημερησίως εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), του κυριότερου αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού δημόσιας υγείας.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM