«Migrants»: Μια πολική αρκούδα με το μικρό της τρέπονται σε φυγή λόγω κλιματικής καταστροφής

«Migrants»: Μια πολική αρκούδα με το μικρό της τρέπονται σε φυγή λόγω κλιματικής καταστροφής Facebook Twitter
0

Μια πολική αρκούδα και το μικρό της τρέπονται σε φυγή λόγω κλιματικής καταστροφής στην πολυβραβευμένη ταινία animation «Migrants» (Μετανάστες).

Οι Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak και Lucas Lermytte, σπουδαστές πέμπτου έτους στη γαλλική σχολή animation Pôle D Zoé Devise, επικεντρώνονται σε μια απλή ιστορία: μια πολική αρκούδα και το μικρό της εγκαταλείπουν το αρκτικό οικοσύστημα καθώς παγετώνες καταρρέουν στο νερό και το κάποτε παγωμένο σπίτι τους δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Με πλεκτά patchwork και ψηφιακά σκηνικά, δημιουργημένα για να θυμίζουν τεχνικές stop-motion, η ταινία μικρού μήκους πάει πέρα από τις αφηγήσεις για την κλιματική κρίση που εξερευνούν μόνο τις άμεσες επιπτώσεις ενός τυφώνα ή μιας πυρκαγιάς. Η πολυβραβευμένη πλέον σε διάφορα φεστιβάλ ταινία «Migrants» περιλαμβάνει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες όταν εκτοπίζονται λόγω αυτών των αιτιών.

«Ξέραμε ότι θέλαμε να κάνουμε μια ταινία μικρού μήκους για την κοινωνία και τα τρέχοντα ζητήματα. Το 2018, έγινε αίτιο αντιπαράθεσης το “Aquarius” που είχε περισώσει μετανάστες αλλά καμία χώρα δεν ήθελε να προσεγγίσει το σκάφος τα λιμάνια της. Μας συγκίνησε αυτό και εμπνευστήκαμε από αυτό ως το θέμα της ταινίας μας. Άρα κάναμε μια ιστορία για το ζήτημα της μετανάστευσης, αλλά με το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη πάνω σε αυτό. Με πολικές αρκούδες ως τους βασικούς χαρακτήρες μας, καθώς είναι ένα από τα βιολογικά είδη που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή» εξήγησαν, σε συνέντευξη που έδωσαν προσφάτως στο 3DVF, οι δημιουργοί της ταινίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

TV & Media / Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά για τις σωματικές αλλαγές, την έκθεση στα ΜΜΕ και την καθυστερημένη διάγνωση του λεμφοιδήματος που την ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών
LIFO NEWSROOM
Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM
Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική

TV & Media / Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Κι όμως, έχει διαφορά

Μια νέα αμερικάνικη έρευνα διαπιστώνει ότι η ακρόαση άρθρων και ειδήσεων –σε σύγκριση με την ανάγνωσή τους– συχνά περιορίζει την κατανόηση του περιεχομένου τους και ενισχύει τα ακραία και αρνητικά στοιχεία του.
LIFO NEWSROOM