Η κόκκινη φωτεινή σφαίρα του SpY μεταμορφώνει την Plaza de Colón της Μαδρίτης

Η κόκκινη φωτεινή σφαίρα του SpY μεταμορφώνει την Plaza de Colón της Μαδρίτης Facebook Twitter
Ruben PBescos / Από την σελίδα του SpY
0

Στην Plaza de Colón της Μαδρίτης, ο καλλιτέχνης SpY παρουσίασε μια αλλόκοσμη εγκατάσταση - μια κατακόκκινη φωτεινή σφαίρα εγκλωβισμένη σε μια κυβόσχημη δομή.



Η εγκατάσταση είναι σχόλιο για την καταστροφική ανθρώπινη δραστηριότητα και τον αντίκτυπό της στην τρέχουσα κλιματική κρίση. «Δυστυχώς, αυτή η ταχεία αλλαγή έχει μια επίπτωση η οποία μπορεί να αποδειχθεί άνευ επιστροφής» λέει ο SpY.

«Χρειάζεται να προτείνουμε διάλογο και δράσεις που θα συμβάλλουν σε βελτιωμένη συλλογική συνείδηση μέσα από ένα σύστημα αξιών που μπορεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Η πρόκληση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι είναι το να κάνουμε, σε ατομικό επίπεδο, μικρά βήματα για να βελτιώσουμε και να συμβάλλουμε στην αίσθηση της κοινής μας ευθύνης» υπογραμμίζει ο καλλιτέχνης.


 
Ως μια οπτική μεταφορά της έντασης -και του βαθμού του επείγοντος- της συνεχιζόμενης κλιματικής κρίσης, η εγκατάσταση «Tierra» υψώνεται 25 μέτρα ψηλά, στον αέρα της Plaza de Colón· η πελώρια σφαίρα, «εγκιβωτισμένη» σε σκαλωσιά οικοδομής, δημιουργεί αντίθεση μεταξύ των δύο γεωμετρικών σχημάτων, αλλάζοντας τις οπτικές ισορροπίες στην πλατεία, ιδίως τη νύχτα. 


 Ο SpY είναι γνωστός για τις αστικές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνονται όλο ειρωνεία εγκαταστάσεις αλλά και ένα προσωρινό πάρκο μέσα στη Μαδρίτη όπου ζει. Στον λογαριασμό του στο Instagram μπορούν όλοι να παρακολουθούν τα πρότζεκτ του.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Πολιτισμός / «Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Το ηχητικό ντοκιμαντέρ που διακρίθηκε στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καταγράφει το τραύμα, τον αγώνα και τη δικαίωση των θυμάτων κακοποίησης του προπονητή Τάε Κβο Ντο στην Ηλιούπολη
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Ο κορυφαίος Γαλλο-Λιβανέζος καλλιτεχνικός διευθυντής, επιμελητής και σκηνοθέτης υπήρξε απόλυτα αφοσιωμένος στην τέχνη του και άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο της όπερας, της μουσικής και του θεάτρου.
LIFO NEWSROOM
Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Πολιτισμός / Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Στη δραματουργική και σκηνοθετική προσέγγιση της «Ανδρομάχης» από τη Μαρία Πρωτόπαππα, η Ερμιόνη και η Ανδρομάχη αντιπροσωπεύουν τα ιδεώδη των χωρών τους, ενώ ο Μενέλαος και ο Πηλέας την πολιτική και την εξουσία
LIFO NEWSROOM
Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM