Eίστε έτοιμοι για ένα «Φονικό Όπλο 5» σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον;

Eίστε έτοιμοι για ένα «Φονικό Όπλο 5» σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον; Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/Ideal Image
0

To Φονικό Όπλο υπήρξε ένα από τα χαρακτηριστικότερα buddy movies κι από τις ταινίες που καθόρισαν το σινεμά δράσης των ‘80s, συστήνοντας το ιδιοσυγκρασιακό φιλμικό ιδίωμα του σεναριογράφου Σέιν Μπλακ, που συνδυάζει την αδρεναλίνη με τις χαριτωμένες εξυπνάδες.

Την ταινία, όπως και τις συνέχειες της, σκηνοθέτησε ο Ρίτσαρντ Ντόνερ, από τους πιο αξιόπιστους επαγγελματίες του στουντιακού κυκλώματος, με τίτλους στο βιογραφικό του όπως η Προφητεία, ο Σούπερμαν και τα Goonies.

Η σειρά σταμάτησε μετά από ένα αδύναμο sequel στα τέλη των ‘90s, που έφερε τους Mελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ αντιμέτωπους με τον Τζετ Λι.

Ο Ρίτσαρντ Ντόνερ ετοίμαζε τα τελευταία χρόνια μια πέμπτη ταινία παρέα με τον Μελ Γκίμπσον, έφυγε, όμως, από τη ζωή πριν λίγους μήνες.

Όπως διέρρευσε πρόσφατα, ο Μελ Γκίμπσον είναι έτοιμος να πάρει τη θέση του Nτόνερ πίσω από την κάμερα και να σκηνοθετήσει αυτό το sequel, το οποίο θα γυριστεί για λογαριασμό της πλατφόρμας του HBΟ Max.

Περισσότερα για το project δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ούτε ξέρουμε με ποια αφορμή θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση οι αστυνομικοί Ριγκς και Μέρτογκ, που έχουν βγει στη σύνταξη προ πολλού. Αυτό που αναμένουμε να δούμε είναι τι θα φέρει ο Γκίμπσον σε ένα αγνό action movie, με δεδομένη την αποδεδειγμένη ικανότητα του να σχεδιάζει και να ενορχηστρώνει συναρπαστικές σκηνές δράσης – βλέπε Braveheart, Apocalypto και Hacksaw Ridge.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM