Κίνα: Η Διεθνής Αμνηστία θα κλείσει τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ

Κίνα: Η Διεθνής Αμνηστία θα κλείσει τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ ως το τέλος του έτους, εκτιμώντας ότι είναι «αδύνατο» να εργάζεται εκεί ελεύθερα λόγω της δρακόντειας νομοθεσίας περί εθνικής ασφάλειας που επέβαλε πέρυσι η Κίνα στην πόλη.

«Η απόφαση αυτή, που ελήφθη με βαριά καρδιά, οφείλεται στον νόμο περί εθνικής ασφάλειας που επιβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ και ο οποίος καθιστά πρακτικά αδύνατο για τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εργάζονται ελεύθερα στο Χονγκ Κονγκ και χωρίς τον φόβο σοβαρών αντιποίνων από την κυβέρνηση», εξήγησε σε ανακοίνωση η πρόεδρος του διεθνούς διοικητικού συμβουλίου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ανζούλα Μία Σινγκ Μπάις.

«Το Χονγκ Κονγκ ήταν για καιρό ιδανικό για την περιφερειακή έδρα διεθνών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, όμως η πρόσφατη στοχοθέτηση τοπικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων σηματοδοτεί την εντατικοποίηση της εκστρατείας των αρχών με στόχο να εκδιώξουν από την πόλη όλες τις φωνές των διαφωνούντων», πρόσθεσε η ίδια.

Τους τελευταίους μήνες έχουν διαλυθεί περισσότερες από 60 τέτοιες οργανώσεις, περιλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων, στο Χονγκ Κονγκ, όπως και το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της πόλης.

Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει δύο γραφεία στο Χονγκ Κονγκ: ένα τοπικό, το οποίο θα κλείσει στις 31 Οκτωβρίου, και το περιφερειακό της γραφείο για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας- Ειρηνικού, το οποίο θα κλείσει ως το τέλος του έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM