Βέλγιο: Αίρονται τα μέτρα για εστίαση, νυχτερινά κέντρα και τηλεργασία

Βέλγιο: Αίρονται μέτρα για εστίαση, νυχτερινά κέντρα και τηλεργασία Facebook Twitter
EPA
0

Η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε την άρση των περισσότερων περιορισμών κατά του κορωνοϊού, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση, η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και των ντίσκο από την 1η Οκτωβρίου και η αύξηση του αριθμού συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό χώρο με τη χρήση του covid safe ticket.

Επίσης, καταργείται το μέτρο της τηλεργασίας και το μέτρο για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων σε συναθροίσεις στα σπίτια.

Aναφορικά με τους χώρους εστίασης, από 1η Σεπτεμβρίου: Μπαίνει τέλος στο όριο του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να κάθονται ανά τραπέζι, δεν χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών ενώ δόθηκε και το πράσινο φως για εξυπηρέτηση πλέον και στο μπαρ και όχι μόνο στους καθήμενους.

Επίσης, σε γάμους και ιδιωτικές εκδηλώσεις θα επιτρέπεται ο χορός, ενώ από 1η Οκτωβρίου θα επιτρέπεται και στα κέντρα εστίασης.

Παρ' όλα αυτά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, κάποια από τα μέτρα, όπως το άνοιγμα των ντισκοτέκ και η κατάργηση της τηλεργασίας, δεν θα εφαρμοστούν ακόμα στην περιφέρεια των Βρυξελλών καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι μικρότερος από αυτόν της Φλάνδρας και της Βαλλονίας.

Επίσης, αποφασίστηκε να εξεταστούν οι συνθήκες για να εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του νοσηλευτικού προσωπικού συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων στον χώρο της υγείας.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κροο τόνισε ότι τα αποτελέσματα από την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού έχουν φανεί και κάλεσε και τους υπόλοιπους κάτοικους της χώρας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν άμεσα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM