Joey Jordison: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ των Slipknot

Joey Jordison: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ των Slipknot Facebook Twitter
0

Θλίψη στην σκηνή της hard rock μουσικής προκάλεσε ο θάνατος του συνιδρυτή των Slipknot και θρυλικού ντράμερ της μπάντας Joey Jordison.

Την είδηση του θανάτου του Jordison, σε ηλικία μόλις 46 ετών, επιβεβαίωσε η οικογένειά του με μία ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρει την αιτία του θανάτου. Στο κείμενο απλώς περιορίζονται να γράψουν ότι «πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του». 

«Συντετριμμένοι μοιραζόμαστε μαζί σας τα νέα πως ο Joey Jordison, δημιουργικός ντράμερ, μουσικός και καλλιτέχνης, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του στις 6 Ιουλίου 2021. Ήταν 46 ετών», γράφουν οι οικείοι του. «Ο θάνατος του Joey μας άδειασε τις καρδιές και ο πόνος μας είναι απερίγραπτος. Όσοι γνώριζαν τον Joey, καταλάβαιναν την ευφυΐα του, την ευγενική προσωπικότητά του, την τεράστια καρδιά του και την αγάπη του για την οικογένεια και τη μουσική. Η οικογένεια του Joey ζητά από φίλους, φανς και ΜΜΕ να σεβαστούν την ανάγκη για ιδιωτικότητα και ηρεμία σε αυτή την ασύλληπτα δύσκολη στιγμή. Η οικογένεια θα κάνει την κηδεία σε κλειστό κύκλο και ζητά από τα μέσα και το κοινό να σεβαστούν την επιθυμία των συγγενών». 

Οι Slipknot εμφανίστηκαν με εκρηκτικό τρόπο στην heavy metal σκηνή την δεκαετία του 1990, από την Αϊόβα. Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άφηναν το δικό τους πολύ χαρακτηριστικό αποτύπωμα σε κάθε δίσκο και συναυλία. Ο Jordison ήταν ένα από τα πιο προβεβλημένα μέλη της μπάντας και συνέγραψε πολλά από τα τραγούδια. 

Η συνεργασία του με την μπάντα κράτησε από την ίδρυσή της το 1995 έως και το 2013 που απολύθηκε, χωρίς ποτέ να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ο Jordison δήλωσε αργότερα πως δεν είχε αποχωρήσει οικειοθελώς. Συνεργάστηκε και με άλλες μπάντες, παίζοντας κιθάρα για τους  Murderdolls. Ίδρυσε τους Scar the Martyr και ανέλαβε ντράμερ τόσο για αυτούς όσο και για την τελευταία μπάντα με την οποία έπαιζε ως τον θάνατό του, τους Sinsaenum.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM