Έλον Μασκ: «Απεχθάνεται» να είναι αφεντικό της Tesla- «Αλλά η εταιρεία θα πέθαινε αν δεν ήμουν CEO»

Έλον Μασκ: «Απεχθάνεται» να είναι αφεντικό της Tesla- «Αλλά η εταιρεία θα πέθαινε αν δεν ήμουν CEO» Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι δεν απολαμβάνει το γεγονός ότι είναι το αφεντικό της Tesla, αλλά υποστήριξε ότι αν δεν ήταν ο ίδιος CEO, τότε η εταιρεία θα «πέθαινε». 

«Μάλλον το απεχθάνομαι και θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να περνάω τον χρόνο μου με τη σχεδίαση και τη μηχανική», είπε ο δισεκατομμυριούχος στο δικαστήριο, καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση της SolarCity. 

Ο Μασκ κατηγορείται ότι πίεσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla για την εξαγορά ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας φωτοβολταϊκών. Μέτοχοι ισχυρίζονται ότι οι πόροι της αυτοκινητοβιομηχανίας σπαταλήθηκαν για την εξαγορά της SolarCity η οποία- λένε- ξέμενε από χρήματα. 

Την εποχή της συμφωνίας- το 2016- ο Μασκ κατείχε το 22% τόσο της Τesla όσο και της εταιρείας φωτοβολταϊκών, η οποία ιδρύθηκε από ξαδέλφια του. «Από τη στιγμή που ήταν μία δοσοληψία μετοχή προς μετοχή και είχα στην κατοχή μου ακριβώς το ίδιο ποσοστό αμφότερων, δεν υπήρχε οικονομικό κέρδος», υποστήριξε στο δικαστήριο. 

Επίσης, αρνήθηκε ότι άσκησε πίεση στα μέλη του συμβουλίου, αναφέροντας ότι η συμφωνία ήταν μέρος ενός «master plan» για τη δημιουργία προσιτών αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας «πράσινη» ενέργεια. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το διοικητικό συμβούλιο ελέγχει την Τesla, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή θα «πέθαινε» αν δεν ήταν εκείνος ο διευθύνων σύμβουλος. «Προσπάθησα πολύ σκληρά να μην είμαι ο CEO της Tesla, αλλά είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, διαφορετικά ειλικρινά η Tesla θα πεθάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη, σημείωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο διαχειρίστηκε την υπόθεση της εξαγοράς και συμπλήρωσε ότι δεν ήταν μέλος της επιτροπής που διαπραγματεύτηκε τους όρους. «Δεν ξέρω καν τι συνέβη», είπε στο δικαστήριο. 

Οι μέτοχοι που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον του ζητούν να αποπληρώσει το σύνολο του ποσού που κατέβαλε η Tesla (2,6 δισ. δολάρια). O Μασκ κατέθεσε δύο διαδοχικές ημέρες στο δικαστήριο, συνολικά για περίπου 8 ώρες. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες. 

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM