ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι»: Πρεμιέρα του νέου Σιάμαλαν και δύο μεταμεσονύκτιες προβολές

Old Facebook Twitter
Ταινία λήξης θα αποτελέσει η μεγάλη πρεμιέρα του «Old» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν
0

Η εβδομάδα κινηματογραφικών προβολών «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» επιστρέφει και φέτος, έχοντας ανακοινώσει τους πρώτους της τίτλους.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Δέκα για την ακρίβεια. Τόσα χρόνια συμπληρώνει το «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι», το θερινό κινηματογραφικό event που διοργανώνει ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης σε ετήσια βάση, με προβολές κλασικών τίτλων, πρεμιέρες αλλά και δυσεύρετα, σχετικά άγνωστα διαμαντάκια του παρελθόντος.

Χάρη σε αυτό π.χ. ανακαλύψαμε πέρυσι τις ανεβαστικές, screwball αρετές του Designing Woman του Βίνσεντε Μινέλι και περάσαμε λίγο χρόνο στην παριζιάνικη jazz σκηνή των ‘60s παρέα με τους Πολ Νιούμαν και Σίντνεϊ Πουατιέ στο Paris Blues

H φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 28 Ιουλίου στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα των Εξαρχείων, περιλαμβάνει 16 τίτλους, με τους 4 πρώτους να έχουν ήδη ανακοινωθεί.

La Maschera del Demonio Facebook Twitter
La Maschera del Demonio

Σε συνεργασία με το Midnight Express του Άκη Καπράνου θα πραγματοποιηθούν δύο μεταμεσονύκτιες προβολές: Από τη μια θα προβληθεί το Le Casse (1971) του Ανρί Βερνέιγ με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, τον Oμάρ Σαρίφ, τις συνθέσεις του Ένιο Μορικόνε και την περίφημη σκηνή καταδίωξης στους δρόμους του Πειραιά – θα θέλαμε περισσότερες τέτοιες επανεκδόσεις στο κανονικό κύκλωμα διανομής. Κι από την άλλη θα έρθουμε σε επαφή με τον ασπρόμαυρο γοτθισμό του La Maschera del Demonio (1960) του Μάριο Μπάβα, έναν από τους εμβληματικούς τίτλους του σινεμά τρόμου.

Le Casse Facebook Twitter
Le Casse

Θα προβληθεί επίσης το ντοκιμαντέρ Το Πιο Όμορφο Αγόρι του Κόσμου των Κριστίνα Λίντστρομ και Κρίστιαν Πέτρι, με θέμα τον αινιγματικό βίο του Μπγιόρν Αντρέσεν, του αγοριού που στα 15 του χρόνια υποδύθηκε τον Τάτζιο στο «Θάνατος στη Βενετία» (1971) του Λουκίνο Βισκόντι. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που ο Ηλίας Φραγκούλης εντάσσει ένα ντοκιμαντέρ στις προβολές του «Ξαφνικά...».

Το Πιο Όμορφο Αγόρι του Κόσμου  Facebook Twitter
Το Πιο Όμορφο Αγόρι του Κόσμου 

Ταινία λήξης θα αποτελέσει η μεγάλη πρεμιέρα του Old του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, στο οποίο ομάδα ανθρώπων παγιδεύεται σε παραλία, όπου ο χρόνος τρέχει γρηγορότερα και πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ξεφύγουν, πριν γεράσουν μέχρι θανάτου. Δεν ξέρουμε σε τι φόρμα βρίσκει τον Ινδοαμερικανό σκηνοθέτη το Old, ακούγεται, όμως, ότι το twist της ταινίας θα το συζητάμε για καιρό.

Το τρέιλερ του «Old»

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM
Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM