Η Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον χάνει τους Ολυμπιακούς- Εκτός της ομάδας σκυταλοδρομίας

Η Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον χάνει τους Ολυμπιακούς- Εκτός της ομάδας σκυταλοδρομίας Facebook Twitter
EPA/Martin Divisek
0

Η Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον, που πρόσφατα βρέθηκε «θετική» σε χρήση κάνναβης και παραδέχθηκε την πράξη της, πυροδοτώντας τεράστια διαμάχη περί αθλημάτων και μαριχουάνας, θα χάσει εντελώς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως ανακοινώθηκε, η Αμερικανίδα σπρίντερ δεν θα λάβει μέρος ούτε στην σκυταλοδρομία 4x100 μέτρα στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Η Ρίτσαρντσον, τελεί από τις 28 Ιουνίου σε αγωνιστική αναστολή ενός μήνα, από τον αμερικανικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (Usada), ενώ της αφαιρέθηκε η νίκη στα 100 μέτρα των trials και φυσικά το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή η προσωρινή ποινή, θα λήξει στις 28 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι σε θεωρητικό επίπεδο, η νεαρή πρωταθλήτρια θα μπορούσε να συμμετάσχει στα 4x100μ. Ωστόσο η αμερικανική Ομοσπονδία Αθλητισμού (USATF), αποφάσισε να μην την συμπεριλάβει στον κατάλογο με τις αθλήτριες που συναποτελούν την ομάδα σκυταλοδρομίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της USATF για το θέμα, εκφράζεται «συμπάθεια για την υπόθεση της Ρίτσαρντσον», αλλά τονίζεται η ευθύνη που υπάρχει, προκειμένου «να διατηρηθεί η Δικαιοσύνη για όλους τους αθλητές».

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον κάλυψε τα 100 μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα και 72 εκατοστά, επίδοση που είναι η έκτη καλύτερη όλων των εποχών.

«Θα ήθελα να πω στους θαυμαστές μου, στην οικογένειά μου και στους χορηγούς μου ότι ζητώ συγγνώμη. Σε όλους εσάς, ζητώ συγγνώμη, επειδή δεν ξέρω πώς να ελέγξω τα συναισθήματά μου κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε η νεαρή πρωταθλήτρια μετά την γνωστοποίηση πως είχε κάνει χρήση κάνναβης.

Η 21χρονη σπρίντερ έκανε λόγο για μία «οδυνηρή συναισθηματική κατάσταση» αφού έμαθε τον θάνατο της βιολογικής της μητέρας, προκειμένου να δικαιολογήσει την χρήση κάνναβης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόβλεψη L’ Équipe: «Κανένα χρυσό μετάλλιο» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

Αθλητισμός / Πρόβλεψη L’ Équipe: «Κανένα χρυσό μετάλλιο» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

Η πρόβλεψη έρχεται έναν χρόνο μετά τη συγκομιδή δύο μεταλλίων στο Μουντιάλ του 2023 – το χρυσό του Τεντόγλου στο μήκος και το χάλκινο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην
LIFO NEWSROOM
Καμπάνια Μάμντανι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Αθλητισμός / Καμπάνια Μαμντάνι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Στο Μουντιάλ του 2026,  η FIFA θα εφαρμόσει το σύστημα της «δυναμικής τιμολόγησης», μια μέθοδο κατά την οποία η τιμή των εισιτηρίων ανεβαίνει ή πέφτει ανάλογα με τη ζήτηση 
LIFO NEWSROOM
Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις με Τούρκους» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Αθλητισμός / Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Ο Αταμάν, σε δήλωσή του στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu, τόνισε τη μεγάλη σημασία του ημιτελικού και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις προς τη Ρίγα
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: ««Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Αθλητισμός / Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: «Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για την πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά του Eurobasket και ύψωσε ασπίδα για την «γαλανόλευκη» στο ποδόσφαιρο
LIFO NEWSROOM