ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τέλος το Γουίμπλεντον με δάκρυα για τη Σερένα Γουίλιαμς- Τραυματίστηκε και αποσύρθηκε από αγώνα

Τέλος το Γουίμπλεντον με δάκρυα για τη Σερένα Γουίλιαμς- Τραυματίστηκε και αποσύρθηκε από αγώνα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η προσπάθεια της Σερένα Γουίλιαμς να γράψει ιστορία στο Γουίμπλεντον τελείωσε με δάκρυα, καθώς τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το ματς του πρώτου γύρου. 

Η Αμερικανίδα είχε δεμένο το δεξί μηρό της με επίδεσμο από την αρχή του ματς κόντρα στη Λευκορωσίδα Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς. Προηγήθηκε 3-1, αλλά γλίστρησε δύο φορές και ήταν προφανές ότι πονούσε. 

Η Γουίλιαμς προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά ήταν εμφανές πως αυτό ήταν αδύνατο και αποσύρθηκε τελικά δακρυσμένη, όταν το σκορ ήταν στο 3-3. Η σπουδαία τενίστρια, που τον Σεπτέμβριο θα κλείσει τα 40 της χρόνια, ήθελε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ κατακτώντας τον 24ο τίτλο της σε Γκραν Σλαμ. 

«Είμαι συντετριμμένη που αναγκάστηκα να αποσυρθώ μετά τον τραυματισμό μου στο δεξί πόδι», είπε η Σερένα Γουίλιαμς, που εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κεντρικό κορτ. «Ένιωθα την εντυπωσιακή ζεστασιά και υποστήριξή τους μπαίνοντας στο κορτ και αποχωρώντας και αυτό έχει τεράστια σημασία για μένα», συμπλήρωσε.  

Η Σερένα Γουίλιαμς ήταν η δεύτερη που αποχώρησε τραυματισμένη από το κεντρικό κορτ- σε διαδοχικούς αγώνες- και πολλοί τενίστες επεσήμαναν ότι γλιστράει πολύ το γρασίδι εκεί. Είχε προηγηθεί ο τραυματισμός του Αντριάν Μαναρίνο, ο οποίος «γύρισε» το πόδι του στον αγώνα κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ. 

«Σκληρό για τη Σερένα, αλλά το κεντρικό κορτ γλιστράει τρομερά. Δεν είναι εύκολο να κινηθεί εκεί έξω», σχολίασε ο Άντι Μάρεϊ στο Twitter. 

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου όταν ενημερώθηκε για τον τραυματισμό της Σερένα Γουίλιαμς. «Θεέ μου, δεν μπορώ να το πιστέψω», ήταν η πρώτη του αντίδραση. «Προφανώς είναι τρομερό ότι συμβαίνει σε διαδοχικά ματς και έπληξε και τη Σερένα. Πρέπει να κινείσαι πάρα πολύ προσεκτικά εκεί έξω. Αν πιέσεις υπερβολικά σε λάθος στιγμές, πέφτεις», συμπλήρωσε. 

Αρκετοί ακόμη τενίστες είχαν προειδοποιήσει για την ολισθηρότητα των κορτ την πρώτη ημέρα του Γουίμπλεντον, μεταξύ των οποίων και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Όμως, οι συνθήκες φαίνεται πως ήταν ακόμη χειρότερες τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά, ιδιαίτερα στο κεντρικό κορτ. 

Σε αντίθεση με την Σερένα Γουίλιαμς, που αποχώρησε δακρυσμένη, η αδελφή της, Βένους, κέρδισε στον πρώτο γύρο με 7-5, 4-6, 6-3 την Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου. Αυτή είναι η μόλις δεύτερη νίκη της στα τελευταία έξι ματς που έχει παίξει σε Γκραν Σλαμ. 

Μάλιστα, η 41χρονη Βένους Γουίλιαμς έγινε η τέταρτη γηραιότερη γυναίκα που κερδίζει ματς στο Γουίμπλεντον. Μόνο οι Μανλίν Ο’Νιλ (στα 54 της το 1922), η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (στα 47 της το 2004) και η Κίμικο Ντάτε Κρουμ (στα 42 της το 2013) έχουν πετύχει κάτι τέτοιο σε μεγαλύτερη ηλικία. 

Με πληροφορίες από Guardian 


 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Ο καρκίνος μού έμαθε να χαίρομαι τη ζωή»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Ο καρκίνος μού έμαθε να χαίρομαι τη ζωή»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ