Τόκιο 2020: Κολυμβήτρια αποσύρεται από τα τράιαλς - Καταγγέλλει «μισογυνισμό και διαστροφή»

Αυστραλία: Κολυμβήτρια αποσύρεται από τους προολυμπιακούς - Καταγγέλει «μισογυνισμό και διαστροφή» Facebook Twitter
Την ύπαρξη «διεστραμμένων» στην κολύμβηση κατήγγειλε η Μαντλίν Γκρόουβς εξηγώντας την απόφαση απόσυρσης από τους αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Μία Αυστραλή κολυμβήτρια, αργυρή ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς του 2016, αποσύρθηκε από τα επερχόμενα τράιαλς των Ολυμπιακών Αγώνων, επικαλούμενη την ύπαρξη «μισογύνηδων διεστραμμένων» στο άθλημα. 


Η 26χρονη Μαντλίν Γκρόουβς δήλωσε πως είχε καταγγείλει το 2020 ανώνυμα άτομο στο άθλημα που την είχε κάνει να νιώσει άβολα. 

Ανακοινώνοντας την απόφασή της για απόσυρση από τους αγώνες επιλογής της ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης, τόνισε: «Ας είναι αυτό ένα μάθημα σε όλους τους μισογύνηδες διαστραμμένους... και τους γλείφτες τους...».

«Δεν μπορείς πια να εκμεταλλεύεσαι νέες γυναίκες και κορίτσια, να τους κάνεις μπόντι σέιμινγκ ή να τις τρελαίνεις ιατρικά και να περιμένεις μετά να σε εκπροσωπήσουν ώστε να κερδίσεις το ετήσιο μπόνους σου. Ο χρόνος τελείωσε» έγραψε η ίδια σε ποστ στα social media εξηγώντας την απόφασή της. 
 

Η ίδια, αργυρή ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα πεταλούδα και τη μεικτή ομαδική 4x100, το 2016, ξεκαθάρισε πως δεν αποσύρεται από το άθλημα και σχεδιάζει να αγωνιστεί σε διοργανώσεις του τρέχοντος έτους. 


Η ομοσπονδία κολύμβησης τόνισε πως λαμβάνει σοβαρά υπ'όψιν τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας στα μέλη της, ενημερώνοντας πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με την Γκρόουβς για τις αρχικές καταγγελίες της, τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, χωρίς εκείνη ωστόσο να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Σημειώνεται πως οι αγώνες επιλογής της ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης ξεκινούν στην Αδελαΐδα το Σάββατο 12 Ιουνίου. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ζητά από τις αθλήτριες να αποδεικνύουν το βιολογικό τους φύλο μέσω τεστ DNA

Αθλητισμός / Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ελέγχει το βιολογικό φύλο των αθλητριών με τεστ DNA

«Για να αγωνιστείς στη γυναικεία κατηγορία, πρέπει να είσαι βιολογικά γυναίκα. Η ταυτότητα φύλου δεν μπορεί να υπερισχύει της βιολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Sebastian Coe
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Αθλητισμός / Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί που το 1-1 δεν άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί που η Αγγλία ήταν πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στις εκτελέσεις
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

Αθλητισμός / Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

«Όλα όσα είπα, τα είχα ήδη πει και στον ίδιο. Δεν μιλούσα πίσω από την πλάτη του» δήλωσε ο Κροάτης προπονητής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Έλληνα πρωταθλητή
LIFO NEWSROOM