No.1

Ζακ Σνάιντερ: Η Warner Bros. απέρριψε ταινία για την ερωτική σχέση του Μέγα Αλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα

Ζακ Σνάιντερ: Η Warner Bros. απέρριψε ταινία για την ερωτική σχέση του Μέγα Αλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα Facebook Twitter
Τα διάσημα στούντιο απέρριψαν το φινάλε των «300» καθώς εστίαζε στη φερόμενη σχέση Αλεξάνδρου - Ηφαιστίωνα: Πηγή φωτογραφίας ΕΡΑ
0

Μια νέα ταινία που θα αποτελούσε το φινάλε της τριλογίας των «300» και του sequel «Rise of an Empire» απορρίφθηκε από τη Warner Bros. γιατί εστίαζε στη φερόμενη ερωτική σχέση μεταξύ του Μέγα Αλέξανδρου και του αδερφικού του φίλου και στρατηγού, Ηφαιστίωνα. 

Οι «300» ήταν η πρώτη ταινία που έκανε ο Ζακ Σνάιντερ με τη Warner Bros. και σηματοδότησε την αρχή μιας συνεργασίας του σκηνοθέτη με τα διάσημα στούντιο που έμελλε να διαρκέσει 15 χρόνια.

Οι «300» αποδείχτηκαν εισπρακτική επιτυχία, «κόβοντας» εισιτήρια 456 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, θρίαμβος που εξαργυρώθηκε με μια δεύτερη ταινία :«300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας». 

Παρότι το σίκουελ δεν τα πήγε εισπρακτικά το ίδιο καλά, ο Σνάιντερ αποκάλυψε πως η Warner Bros. ενδιαφερόταν να συνεχίσει το franchise των «300». Και κάπως έτσι, ενεργοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχα μια συμφωνία με τη Warner Bros. και έγραψα κάτι που ουσιαστικά θα επρόκειτο να είναι το  φινάλε στους "300". Όμως, όταν κάθισα να το γράψω, στην πραγματικότητα προέκυψε άλλη ταινία. Έγραφα για τον Μέγα Αλέξανδρο και κατέληξε να είναι μια ταινία για τη σχέση του Ηφαιστίωνα με τον Αλέξανδρο. Εξελίχθηκε σε ένα love story. Οπότε, δεν ταίριαζε ως η τρίτη ταινία» αποκάλυψε ο ίδιος, στο podcast «The Fourth Wall».


Ο Σνάιντερ δεν παρέδωσε τελικά το πολεμικο-επικό σίκουελ των «300» που είχε οραματιστεί το στούντιο, γι'αυτό και το πρότζεκτ απορρίφθηκε. 

«Υπήρξε αυτό το κόνσεπτ που βγήκε πολύ καλό. Λέγεται "Blood and Ashes" και πρόκειται για μια όμορφη ιστορία αγάπης σε πόλεμο. Θα μου άρεσε πολύ να την κάνω. Αλλά η WB είπε όχι. Μάλλον δεν είναι και μεγάλοι θαυμαστές μου» παραπονέθηκε ο ίδιος. 

Με την ταινία ζόμπι «Army of the Dead», άλλωστε, που προβλήθηκε στο Netflix, o Σνάιντερ έδωσε τέλος, τουλάχιστον προσώρας, στην 15χρονη συνεργασία του με την Warner Bros. 

O 55χρονος σκηνοθέτης είναι υπέρμαχος των ιδεών που καταρρίπτουν παγιωμένα στερεότυπα και προβάλλουν ευαίσθητα και, πολλές φορές, αφμιλεγόμενα θέματα. Προσφάτως, είχε στηρίξει δημοσίως τον Τ.Τ Έιμπραμς που οραματίστηκε τον πρώτο μαύρο Superman. «Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει, είναι μια κίνηση τολμηρή και υπέροχη και ίσως καθυστέρησε πολύ» είχε πει τότε για την έμπνευση του συναδέλφου του. 

«Δεν εμπλέκομαι στη λήψη αποφάσεων στην Warner Bros με κανέναν τρόπο. Φαντάζομαι, λοιπόν, πως απλώς θα περιμένω να δω τι θα κάνουν με την συγκεκριμένη ταινία. Εμένα, πάντως, μού φαίνεται ενδιαφέρουσα» είχε πει σχετικά. 

Για την ιστορία, η  Warner Bros δέχτηκε να αναλάβει το ριμέικ του Superman, με τον Σνάιντερ στην παραγωγή και τον δημοσιογράφο Ta-Nehisi Coates στο σενάριο.

Με πληροφορίες από IndiWire, People

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM