ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

To Facebook ζητά συγνώμη επειδή κατέβασε τη σελίδα της γαλλικής πόλης Bitche - Τη θεώρησε προσβλητικό σχόλιο

To Facebook ζητά συγνώμη αφού κατέβασε τη σελίδα της γαλλικής πόλης Bitche - Τη θεώρησε προσβλητικό σχόλιο Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Η γαλλική πόλη Bitche στα βορειοανατολικά της χώρας, έλαβε μία απολογητική επιστολή από το Facebook, μετά το κλείσιμο της σελίδας της, για χρήση προσβλητικής γλώσσας.

Η Bitche, με πληθυσμό 5.000 κατοίκων είναι μία ιστορική πόλη, ωστόσο έπεσε θύμα του αλγορίθμου του κοινωνικού δικτύου, ο οποίος θεώρησε τη λέξη bitche προσβλητική με αποτέλεσμα να κατεβάσει τη σελίδα χωρίς καμία προειδοποίηση τον περασμένο μήνα.

Την Τρίτη, μετά την σωρεία αναφορών για την αναστολή λειτουργίας της σελίδας, το Facebook αποκατέστησε τη σελίδα Ville de Bitche.

Ο δήμαρχος, Benoît Kieffer, ανέφερε σε ανάρτησή του πως «Το όνομα της πόλης μας φαίνεται να έπεσε θύμα κακής ερμηνείας. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι το Facebook χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να το διορθώσει. Ο πρόεδρος / γενικός διευθυντής του Facebook της Γαλλίας μόλις ήρθε σε επαφή μαζί μου για να μου πει ότι η σελίδα Ville de Bitche θα ανέβει ξανά και για να ζητήσει συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

Το Facebook ανέφερε στον Guardian ότι η σελίδα κατέβηκε από την πλατφόρμα λόγω λανθασμένης ανάλυσης από τα συστήματά της αλλά το πρόβλημα πλέον αποκαταστάθηκε.

Η σελίδα της πόλης εξαφανίστηκε από το Facebook στις 19 Μαρτίου χωρίς καμία προειδοποίηση ή προφανή λόγο.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό του δημαρχείου δημιούργησε μια νέα σελίδα, με το όνομα Mairie 57230, χρησιμοποιώντας τον ταχυδρομικό κώδικα της πόλης, για να ενημερώνει τους κατοίκους της με τοπικές ειδήσεις και πληροφορίες.


Πριν αποκατασταθεί η σελίδα, η Valérie Degouy, εκπρόσωπος της Bitche, είπε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Melodie ότι η ίδια έκανε έφεση στις 19 Μαρτίου, αλλά (η σελίδα) δεν επανεμφανίστηκε.

«Έχω δοκιμάσει κάθε τρόπο να επικοινωνήσω με το Facebook, μέσω των διαφορετικών φορμών, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνω. Προσπάθησα να στείλω ένα ιδιωτικό μήνυμα στη σελίδα του Facebook της Γαλλίας, άφηνα περίπου 10 μηνύματα κάθε μέρα. Τελικά ήρθα σε επαφή και μου είπαν ότι δεν ήταν υπεύθυνοι, ότι αν έκανα έφεση, θα έπρεπε να περιμένω μια απάντηση από το Facebook» πρόσθεσε.

Σημείωσε δε, ότι ήδη από την αρχή, όταν δημιούργησε τη σελίδα είχε προβλήματα. «Δεν μπόρεσα να βάλω τη λέξη Bitche, ήταν αδύνατο. Έπρεπε να δημιουργήσω μια σελίδα που είχα ονομάσει «οχυρωμένη πόλη» και να την αλλάξω στη συνέχεια, στην περιγραφή, και να πω ότι ήταν η επίσημη σελίδα της πόλης Bitche, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι το όνομα χρήστη ήταν Ville de Bitche. Εκείνη την εποχή το 2016, είχε επιτραπεί η δημιουργία τελικά της σελίδας».

Για όσα ακολούθησαν μετά την απαγόρευση της σελίδας πριν από έναν μήνα περίπου, σημείωσε πως δημιούργησε μια νέα σελίδα «και την ονόμασα Mairie 57230. Θα ήθελα να την ονομάσω Mairie de Bitche, αλλά η λέξη δεν λειτουργεί. Υπάρχει ένα λογότυπο της πόλης Bitche που δείχνει καθαρά την λέξη, Bitche. Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι το δημαρχείο» είπε.

Αφού το Facebook αποκατέστησε τη σελίδα της πόλης, ο Kieffer προσκάλεσε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον  πρόεδρο του Facebook της Γαλλίας να επισκεφτούν «την υπέροχη οχυρωμένη πόλη μας, η οποία έχει διακριθεί στην ιστορία αρκετές φορές.

»Μαζί, μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη των συμπατριωτών μας και των Αμερικανών φίλων μας, που υπό τη σημαία του τάγματος πεζικού των 100 στρατιωτών, ήρθαν από τη Νότια Καρολίνα για να απελευθερώσουν την πόλη μας: απελευθερωτές που αυτοαποκαλούνταν, με υπερηφάνεια, «sons of Bitche».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM