Υπαινιγμοί Μακρόν: Η Τουρκία θα επιχειρήσει να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές

Υπαινιγμοί Μακρόν: Η Τουρκία θα επιχειρήσει να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ανησυχίες ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις επικείμενες γαλλικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο, ο Μακρόν δεν εξήγησε πώς η Τουρκία θα μπορούσε να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές-  ή αν αναφερόταν στις περιφερειακές εκλογές του Ιουνίου, στις προεδρικές εκλογές του 2022 ή και στις δύο. Ανέφερε μόνο ότι η Τουρκία «θα παίξει με την κοινή γνώμη».

Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη δήλωσή του, σημειώνοντας ότι ο διάλογος με την Τουρκία παραμένει αναγκαίος. Τόνισε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σημαντικός εμπορικός εταίρος καθώς και κρίσιμος σύμμαχος στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι πολίτες στη Γαλλία μπορεί να είναι ευεπίφοροι να ακολουθήσουν τον Ερντογάν, αν πράγματι έχει πρόθεση να παρέμβει, αλλά σε κάθε περίπτωση ο αριθμός τους δεν είναι αμελητέος.

Καθώς ο Μακρόν αρχίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, τα θέματα που εστιάζει αφορούν στο Ισλάμ και την ασφάλεια σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους, οι οποίοι διαφορετικά θα στήριζαν την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM