Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης

Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης Facebook Twitter
Getty Images - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει παράνομα στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών εγκαταστάσεων ύδρευσης στην Φλόριντα, δίδοντας οδηγίες για την αύξηση σε επικίνδυνο επίπεδο της συγκέντρωσης χημικού προσθέτου στο νερό. 

Το γεγονός ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, από την τοπική αστυνομία. Η ηλεκτρονική αυτή επίθεση ευτυχώς εντοπίστηκε αμέσως και έγινε διόρθωση ώστε κανένας ντόπιος καταναλωτής ενός προαστίου της μεγάλης πόλης Τάμπα της Φλόριντα να μην κινδυνεύσει, διευκρίνισε ο Μπομπ Γκουαλτιέρι, ο σερίφης της κομητείας Πινέλας.

Ωστόσο η κυβερνοεπίθεση αυτή ανέδειξε τον κίνδυνο που διατρέχουν σημαντικές υποδομές των ΗΠΑ από την ηλεκτρονική πειρατεία, πρόσθεσε ο σερίφης. 

«Δεν είμαι χημικός. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ξέρω πως αν βάλεις μεγάλη ποσότητα από αυτό το χημικό στο νερό, δεν είναι καλό πράγμα.»

Η κακόβουλη διείσδυση στο ηλεκτρονικό σύστημα αυτής της μονάδας επεξεργασίας ύδατος του Όλντσμαρ εντοπίστηκε την Παρασκευή από τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος παρατήρησε έκπληκτος ότι κάποιος μετακινούσε εξ αποστάσεως τον κέρσορα του ποντικιού του, κλικάροντας για να αλλάξει την περιεκτικότητα υδροξειδίου του νατρίου στο νερό.

Η ουσία αυτή, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ρύθμιση της οξύτητας του νερού, είναι διαβρωτική και επικίνδυνη σε υψηλή περιεκτικότητα. Οι εγκαταστάσεις του Όλντσμαρ παρέχουν νερό σε επιχειρήσεις και περίπου 15.000 κατοίκους.

Tο σύστημα απομακρυσμένης πρόσβασης έχει προς το παρόν απενεργοποιηθεί. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ