Λεπτομέρειες για την ληστεία με όμηρο την Κιμ Καρντάσιαν: «Κάλεσαν το 911 ενώ ήταν στο Παρίσι»

Λεπτομέρειες για την ληστεία με όμηρο την Κιμ Καρντάσιαν: «Κάλεσαν το 911 ενώ ήταν στο Παρίσι» Facebook Twitter
0

«Όλα πήγαν τέλεια»: ένας 67χρονος εν αναμονή της δίκης του για την ληστεία στην Κιμ Καρντάσιαν σε ξενοδοχείο του Παρισιού έδωσε λεπτομέρειες σε νέο βιβλίο εξιστορώντας όσα οδήγησαν στην εμπλοκή του. 

Ο Yunice Abbas, που αυτοαποκαλείται «απατεώνας μερικής απασχόλησης», ήταν ανάμεσα στους 12 συλληφθέντες για την κλοπή μια μικρής περιουσίας σε κοσμήματα, αιφνιδιάζοντας την Κιμ Καρντάσιαν στην πολυτελή κατοικία που ενοικίαζε για να συμμετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας. 

Όπως διευκρινίζεται ήδη από τον τίτλο του βιβλίου, «Απήγαγα την Κιμ Καρντάσιαν», ο Abbas δεν έχει καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τις σχετικές κατηγορίες ενώπιων της δίκης, που αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος. 

Λεπτομέρειες για την ληστεία με όμηρο την Κιμ Καρντάσιαν: «Κάλεσαν το 911 ενώ ήταν στο Παρίσι» Facebook Twitter
O Yunice Abbas κυκλοφορεί βιβλίο στο οποίο αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για την ληστεία.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ληστεία σε ιδιώτη στη Γαλλία εδώ και δυο δεκαετίες, με τους δράστες να διαφεύγουν με κλοπιμαία συνολικής αξίας περίπου 9 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στα αντικείμενα που εκλάπησαν, ήταν και το δαχτυλίδι αρραβώνα που της είχε χαρίσει ο Κάνιε Γουέστ, αξίας 4 εκατ. ευρώ.

Τα περισσότερα από τα κοσμήματα δεν βρέθηκαν ποτέ. Η αστυνομία εντόπισε μόνο έναν διαμαντένιο σταυρό που έπεσε από τον Abbas ενώ έφευγε από το σημείο με ποδήλατο. 

«Οι ένορκοι θα πρέπει να αποφασίσουν και θεωρητικά θα το κάνουν μόνο με βάση όσα παρουσιαστούν στο δικαστήριο, αλλά ήδη έχουν ειπωθεί 50 ιστορίες για όλο αυτό. Ήθελα να μοιραστώ την δική μου αλήθεια, εκείνη που έζησα εγώ», λέει ο Abbas στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Ο Yunice Abbas ήταν ένας από τους πέντε άντρες ηλικίας 60 με 72 ετών που εισέβαλαν μέσα στο διαμέρισμα της Κιμ Καρντάσιαν περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα, στις 3 Οκτωβρίου 2016.

 Η διάσημη σταρ είπε αργότερα στις αρχές πως τουλάχιστον ένας από αυτούς φορούσε μπουφάν με διακριτικά αστυνομικού, την έδεσε με πλαστικά καλώδια και μονωτική ταινία και την έβαλε στη μπανιέρα. 

O Yunice Abbas λέει μεταξύ άλλων πως η Κιμ Καρντάσιαν και η γραμματέας της κάλεσαν το 911, την γραμμή έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ. «Οι δύο ομορφιές μας προσπάθησαν πεισματικά να καλέσουν το 911... τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης για τις ΗΠΑ. Όχι πολύ αποτελεσματικό όταν βρίσκεσαι στο Παρίσι», γράφει στο βιβλίο του.

«Χρειαζόμουν τα χρήματα»

«Έγινε γρήγορα, ίσως πέντε, έξι, επτά λεπτά από την είσοδο μέχρι την έξοδο, επειδή όλα πήγαν τέλεια. Κανείς δεν παρενέβη, το θύμα παρέδωσε τα κοσμήματα χωρίς αντίσταση», είπε ο Abbas. Ωστόσο, όταν βγήκε στο δρόμο μόνος -υποστηρίζει πως ήταν ο τελευταίος εκ των πέντε- βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αστυνομική περίπολο. 

«Έκλεινα την πόρτα και με κοίταξαν, οπότε τους έκανα ένα νόημα, σαν χαιρετισμό. Ήταν απλώς σε μια από τις περιπολίες τους, αλλά προφανώς ήμουν πολύ νευρικός. Εδώ έδειξα ήρεμος, ή τουλάχιστον προσπάθησα, και λειτούργησε», προσθέτει. 

Λεπτομέρειες για την ληστεία με όμηρο την Κιμ Καρντάσιαν: «Κάλεσαν το 911 ενώ ήταν στο Παρίσι» Facebook Twitter
«Ήθελα να μοιραστώ την δική μου αλήθεια, εκείνη που έζησα εγώ»

Ο Abbas είπε ότι σχεδόν αμέσως αισθάνθηκε τύψεις και έγινε τελικά ένας από τους 12 υπόπτους που συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση μετά από τρεις μήνες. 

Έχει περάσει σχεδόν όλη τη ζωή του μπαινοβγαίνοντας στη φυλακή - συνολικά 21 χρόνια- αλλά ήταν «καθαρός» για εννέα χρόνια πριν προσφερθεί για την ληστεία στην Κιμ Καρντάσιαν «σε μια εποχή που χρειαζόμουν τα χρήματα», εξηγεί ο ίδιος. 

Μετά από 22 μήνες στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος για λόγους υγείας και τώρα ελπίζει στην επιείκεια των ενόρκων καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς. «Ο φόβος μου είναι μην επιστρέψω στη φυλακή, η υγεία μου δεν είναι πλέον καλή. Αν πάθεις έμφραγμα, μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις ώρες πριν κάνουν κάτι, με καταστροφικά αποτελέσματα», λέει. 

Με πληροφορίες από AFP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Πολιτισμός / Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Η νέα έκθεση The Garbage Man στο ARKEN Museum της Δανίας φέρνει για πρώτη φορά σε μουσείο τα γιγάντια τρολ του Thomas Dambo, φτιαγμένα από πεταμένο ξύλο, υφάσματα, χαρτόνια και σκουπίδια που ξαναγίνονται παραμύθι.
THE LIFO TEAM
Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Πολιτισμός / Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Στη φωτογραφική σειρά 24 Hour Party, People, η Juliette Cassidy ακολουθεί για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο τη hardcore και car tuning υποκουλτούρα της Βαρκελώνης, καταγράφοντας σε φιλμ 35mm έναν κόσμο που πίσω από την ένταση κρύβει φροντίδα, πίστη και δικούς του κανόνε
THE LIFO TEAM
Η τσίχλα της Νίνα Σιμόν και τα ιερά λείψανα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Holy Pop!Όταν οι ποπ σταρ γίνονται άγιοι και τα σουβενίρ τους ιερά λείψανα

Με αφορμή την έκθεση Holy Pop! στο Somerset House, η ποπ λατρεία αντιμετωπίζεται σαν θρησκεία: από ιδιωτικά shrines για τον Prince, την Britney Spears και τον Elvis μέχρι μια τσίχλα της Νίνα Σιμόν που φυλάσσεται σαν ιερό αντικείμενο.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Μιλώντας για το Spider-Noir, ο Νίκολας Κέιτζ αποκάλυψε ότι ο Σαμ Ράιμι τον ήθελε για τον ρόλο του Γκριν Γκόμπλιν στο Spider-Man του 2002. Εκείνος, όμως, προτίμησε τότε να κάνει το Adaptation.
THE LIFO TEAM
Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Πολιτισμός / Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: Hollywood Icon στο Academy Museum του Λος Άντζελες, το θρυλικό ροζ φόρεμα από το «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» επιστρέφει στο κοινό. Ένα εύθραυστο αντικείμενο, φτιαγμένο βιαστικά μέσα στον πανικό ενός στούντιο που προσπάθησε να ελέγξει τη σεξουαλική εικόνα της Μονρό και κατέληξε να της χαρίσει έναν από τους πιο αθάνατους μύθους της.
THE LIFO TEAM
Η Betye Saar πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Πολιτισμός / Η Μπέτι Σαρ πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Με αφορμή την έκθεση Let’s Get It On: The Wearable Art of Betye Saar στο Roberts Projects του Λος Άντζελες, η σχεδόν 100χρονη καλλιτέχνιδα επιστρέφει στα κοστούμια, τα κοσμήματα και τα φυλαχτά που έφτιαχνε από τα ’50s έως τα ’70s το κρυφό εργαστήριο από όπου γεννήθηκε η γλώσσα των assemblages της.
THE LIFO TEAM
Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Πολιτισμός / Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Το Villa Pilar, που η σουρεαλίστρια ζωγράφισε το 1940 ενώ νοσηλευόταν σε σανατόριο στο Σανταντέρ, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημόσια στο Freud Museum του Λονδίνου πριν ταξιδέψει στην πόλη όπου δημιουργήθηκε
THE LIFO TEAM
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Πολιτισμός / Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Στο The Boys of Dungeon Lane, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει στα παιδικά του χρόνια στο Λίβερπουλ, στη μνήμη του Τζον Λένον, σε ένα νέο τραγούδι με τον Ρίνγκο Σταρ και στην απρόσμενη έμπνευση που πήρε από τους Oasis.
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χόλαντ πρότεινε μια “αραχνο-εφηβεία” για το νέο Spider-Man και το στούντιο το απέρριψε αμέσως

Πολιτισμός / Ο Τομ Χόλαντ ήθελε ο νέος Spider-Man να περάσει μια «αραχνο-εφηβεία»

Ο ηθοποιός αποκάλυψε στο Empire ότι συμμετείχε για πρώτη φορά στις σεναριακές συζητήσεις του Spider-Man: Brand New Day, προτείνοντας έναν Πίτερ Πάρκερ που χάνει τον έλεγχο καθώς οι δυνάμεις του αλλάζουν.
THE LIFO TEAM
Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Πολιτισμός / Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Στην πρεμιέρα της πρώτης του σκηνοθετικής δουλειάς, ο Τζον Τραβόλτα εξήγησε γιατί υιοθέτησε τον μπερέ ως νέο σήμα κατατεθέν του: ήθελε να νιώσει σαν παλιός σκηνοθέτης και, όπως λέει, «και οι άντρες μπορούν να διασκεδάσουν».
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Ο Τομ Χανκς και ο Τιμ Άλεν παρουσίασαν στο Λονδίνο το Toy Story 5, όπου η Pixar βάζει τον Γούντι, τον Μπαζ και τη Τζέσι απέναντι στον νέο μεγάλο αντίπαλο της παιδικής ηλικίας: τις οθόνες.
THE LIFO TEAM