«Χαμηλές πτήσεις» στο Ελ. Βενιζέλος: Πτώση 68,4% στην επιβατική κίνηση το 2020 λόγω κορωνοϊού

«Χαμηλές πτήσεις» στο Ελ. Βενιζέλος: Πτώση 68,4% στην επιβατική κίνηση το 2020 λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Τη χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι, κατέγραψε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών το 2020 με την επιβατική κίνηση να σημειώνει πτώση -68,4% σε σχέση με το 2019.

To 2020 ήταν μία χρονιά που ξεκίνησε με μικρή άνοδο το πρώτο δίμηνο (+5,7% και +2,8%) αλλά εξαιτίας των περιοριστικών όρων κυκλοφορίας και μετακινήσεων συνέχισε με πτωτική τάση, με αποκορύφωμα τον Απρίλιο του 2020 όπου η πτώση έφτασε στο -98,8% και μόλις 23.328 επιβάτες. Τον Αύγουστο η πτώση διαμορφώθηκε σε -60,4%.

 

Η διεθνής κίνηση κατέγραψε πτώση κατά -71,6% και 5,06 εκατ. επιβάτες. Αντίστοιχη εικόνα και στους επιβάτες εσωτερικού που παρουσίασαν μείωση κατά -61,1% (3,015 εκατ. επιβάτες).

Συνολικά, η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του 2020, ανήλθε σε 8,08 εκατ., σημειώνοντας πτώση 68,4% σε σχέση με το 2019, στο οποίο διακινήθηκαν 25,57 εκατ. επιβάτες καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ.

Τον μήνα Δεκέμβριο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στις 236.000 επιβάτες περίπου, μειωμένη κατά 85,6% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019.

Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού, όσο και των διεθνών πτήσεων κατέγραψαν μείωση της τάξης του 80,1% και 87,7% αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM