Η Μπιγιονσέ κάνει δωρεά 500.000 δολαρίων σε ανθρώπους που κινδυνεύουν με έξωση

Η Μπιγιονσέ κάνει δωρεά 500.000 δολαρίων σε ανθρώπους που κινδυνεύουν με έξωση Facebook Twitter
EPA
0

Η Μπιγιονσέ για μία ακόμη φορά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζει εκείνους που έχουν ανάγκη. Θα προσφέρει επιδόματα 5.000 δολαρίων σε ανθρώπους που είναι αντιμέτωποι με κατάσχεση ή έξωση, εξαιτίας της στεγαστικής κρίσης που έχει προκαλέσει o κορωνοϊός.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για τα επιδόματα από τις 7 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η σταρ στην ιστοσελίδα της. Στα τέλη Ιανουαρίου θα επιλεγούν οι 100 άνθρωποι που θα λάβουν τη δωρεά.

Η άρση της αναστολής των εξώσεων (που αποφασίστηκε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο) θα έχει ως αποτέλεσμα «κατασχέσεις λόγω ενυπόθηκων δανείων και εξώσεις ενοικιαστών. Πολλές οικογένειες επηρεάζονται, λόγω της πανδημίας που προκάλεσε απώλειες δουλειών, λόγω ασθένειας και εξαιτίας της συνολικής πτώσης της οικονομίας», επισημαίνει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μπιγιονσέ.

Εκτιμάται ότι 9,2 εκατομμύρια ενοικιαστές, που έχασαν το εισόδημά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χρωστάνε ενοίκια, σύμφωνα με ανάλυση του think tank Center on Budget and Policy Priorities.

Μόλις αρθεί η αναστολή, πολλοί από αυτούς θα πρέπει να πληρώσουν τα οφειλόμενα ενοίκια, ή να κάνουν κάποιο διακανονισμό με τον ιδιοκτήτη, διαφορετικά μπορεί να κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπιγιονσέ στηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ήδη μέσα από ένα άλλο πρόγραμμα, για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων μαύρων ιδιοκτητών που έχουν πληγεί, έχει δώσει επίδομα 10.000 δολαρίων σε 250 περιπτώσεις.

Επίσης, τον Απρίλιο ένωσε τις δυνάμεις της με τον Τζακ Ντόρσεϊ του Twitter, κάνοντας δωρεά 6 εκατομμυρίων δολαρίων, για πρωτοβουλίες στήριξης λόγω κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφείς κυκλοφόρησαν ένα άδειο βιβλίο διαμαρτυρόμενοι για την ΑΙ

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM