ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βρετανοί επιστήμονες: Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού μπορεί να έχει μεγαλύτερη ικανότητα να μολύνει παιδιά

Βρετανοί επιστήμονες: Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού μπορεί να έχει μεγαλύτερη ικανότητα να μολύνει παιδιά Facebook Twitter
EPA
0

Η νέα εκδοχή του κορωνοϊού, που εξαπλώνεται ραγδαία στη Βρετανία, φέρει μεταλλάξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι τα παιδιά είναι το ίδιο ευάλωτα με τους ενήλικες στη μόλυνση, σε αντίθεση με άλλα στελέχη, ανέφεραν Βρετανοί επιστήμονες.

Οι επιστήμονες της κυβερνητικής συμβουλευτικής ομάδας για τις νέες και αναδυόμενες απειλές από αναπνευστικούς ιούς (NERVTAG), που παρακολουθούν αυτή την εκδοχή του κορωνοϊού, επεσήμαναν ότι έχει γίνει γρήγορα το κυρίαρχο στέλεχος στη νότια Βρετανία και ότι σύντομα μπορεί να ισχύει το ίδιο για όλη τη χώρα.

«Πλέον, έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή η εκδοχή έχει πλεονέκτημα μετάδοσης σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές του ιού που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πίτερ Χόρμπι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής της NERVTAG.

«Υπάρχει μια ένδειξη ότι έχει υψηλότερη τάση να μολύνει παιδιά», επισήμανε ο Νιλ Φέργκιουσον, καθηγητής και επιδημιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου, επίσης μέλος της NERVTAG. «Δεν έχουμε καθορίσει κάποια αιτιότητα, αλλά το βλέπουμε στα δεδομένα. Θα χρειαστεί να συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα για να δούμε πώς συμπεριφέρεται προχωρώντας», πρόσθεσε.

Μετά την εμφάνιση της μεταλλαγμένης εκδοχής του κορωνοϊού- που σύμφωνα με επιστήμονες είναι έως και 70% πιο μεταδοτικός από τα προηγούμενα στελέχη στη Βρετανία- οδήγησαν κάποια κράτη σε διακοπή των πτήσεων από τη χώρα.

Ανάμεσα στις μεταλλάξεις στο νέο στέλεχος περιλαμβάνονται αλλαγές στον τρόπο που εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα, κάτι που ίσως να σημαίνει ότι «τα παιδιά, ενδεχομένως, είναι εξίσου ευάλωτα με τους ενήλικες απέναντι σε αυτό τον ιό», δήλωσε η Γουέντι Μπάρκλεϊ, καθηγήτρια και μέλος της NERVTAG.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Διεθνή / Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας
NEWSROOM
ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η «μαζική επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Κολούμπια για την απομάκρυνση όσων διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία
NEWSROOM
Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM