Πρίγκιπας Χάρι: «Η πανδημία είναι η τιμωρία μας που τα βάζουμε με τη Φύση»

Πρίγκιπας Χάρι: «Η πανδημία είναι η τιμωρία μας που τα βάζουμε με τη Φύση» Facebook Twitter
0

Ο ευσεβής πόθος του πρίγκιπα Χάρι είναι κάθε άνθρωπος να γίνει «η σταγόνα βροχής που πέφτει από τον ουρανό και ανακουφίζει το διψασμένο έδαφος». 

«Στην τελική, η φύση είναι η πηγή ζωής μας», λέει ο 36χρονος πρίγκιπας σε πρόσφατη συνέντευξη στο WaterBear, πλατφόρμα αφιερωμένη στα περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ. Ο Δούκας του Σάσεξ χαρακτήρισε επίσης την πανδημία COVID-19 ως οικολογική τιμωρία, καλώντας τον κόσμο να το θεωρήσει προειδοποίηση. 

«Κάποιος μου είπε στην αρχή της πανδημίας, ότι μοιάζει σχεδόν σαν η Μητέρα Φύση να μας έστειλε στα δωμάτιά μας λόγω κακής συμπεριφοράς για να σταθούμε λίγο και να σκεφτούμε τι έχουμε κάνει», είπε. 

Ο πρίγκιπας Χάρι συνέχισε κατηγορώντας την ανθρωπότητα επειδή θεώρησε δεδομένες τις φυσικές πηγές του πλανήτη. 

«Η πανδημία οπωσδήποτε μου υπενθύμισε πως πόσο συνδεδεμένοι είμαστε όλοι μεταξύ μας, όχι μόνο ως άνθρωποι αλλά και μέσω της φύσης. Παίρνουμε τόσα πολλά από αυτή και σπανίως δίνουμε τόσα πίσω», σημείωσε. 

«Κάθε σταγόνα βροχής που πέφτει από τον ουρανό ανακουφίζει το διψασμένο χώμα», συνέχισε. «Τι θα γινόταν αν καθένας από εμάς ήταν μια σταγόνα βροχής και αν καθένας από εμάς νοιαζόταν;».  

Ο 36χρονος πρίγκιπας, που πρόσφατα αγόρασε μια έπαυλη 14 εκατ. δολαρίων στο Λος Άντζελες όπου μετακόμισε μαζί με την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ και τον 19 μηνών γιο τους, Άρτσι, παραδέχθηκε επίσης πως αρχικά δεν ήθελε να κάνει παιδιά, θεωρώντας το ανούσιο λόγω της κλιματικής αλλαγής. 

«Την στιγμή που γίνεσαι πατέρας, όλα πραγματικά αλλάζουν επειδή τότε αρχίζεις να το συνειδητοποιείς- ποιο το νόημα να φέρεις έναν καινούργιο άνθρωπο στον κόσμο όταν στην ηλικία σου [ο πλανήτης] θα καίγεται; Δεν μπορούμε να κλέψουμε το μέλλον τους, αυτή είναι η δουλειά για την οποία είμαστε εδώ», κατέληξε. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM
Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM
Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Οι επανεκδόσεις της πρώτης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, του «Dr. No», και του εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι «The Tenant» ξεχωρίζουν εύκολα από το πρόγραμμα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του

Πολιτισμός / Ρόμπιν Γουίλιαμς: 11 χρόνια από την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το «θαλάσσιο τέρας με τα 50 πλοκάμια», όπως χαρακτήρισε η σύζυγός του τη σπάνια μορφή άνοιας που τον βασάνιζε, και το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν ο ηθοποιός βάλει τέλος στη ζωή του
LIFO NEWSROOM