Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε γιατί δεν έχει συγχαρεί ακόμη τον Τζο Μπάιντεν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε γιατί δεν έχει συγχαρεί ακόμη τον Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
EPA
0

Το βράδυ που έγινε ξεκάθαρη η εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν, ο ένας μετά τον άλλον οι παγκόσμιοι ηγέτες άρχισαν να τον συγχαίρουν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν όμως δεν έχει κάνει ακόμη κάτι τέτοιο.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε αυτή τη στάση του σε τηλεοπτική συνέντευξη, τονίζοντας πως πρόκειται κάτι τυπικό και ότι δεν υπάρχει κάποιο απώτερο κίνητρο πίσω από την απόφασή του να μην συγχαρεί ακόμη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του επί του Ντόναλντ Τραμπ.

«Πρέπει να ακολουθείται η τυπική διαδικασία, με βάση την καθιερωμένη πρακτική και τα νομικά στάνταρντ. Δεν υπήρχε απώτερο κίνητρο ή κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις μας. Είναι απλά μια τυπική προσέγγιση», δήλωσε ο Πούτιν στο Rossiya 1.

«Δεν είναι ότι συμπαθούμε ή δεν συμπαθούμε κάποιον. Απλά περιμένουμε το τέλος αυτής της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε και συμπλήρωσε ότι τρέφει τον ίδιο σεβασμό για τον Τραμπ και τον Μπάιντεν.

«Θα συνεργαστούμε με όποιο πρόσωπο έχει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού. Αλλά στον ποιον έχει δοθεί η εμπιστοσύνη, αυτό πρέπει να φανεί είτε μέσω της πολιτικής παράδοσης- όταν η μία από τις δύο πλευρές αναγνωρίζει τη νίκη της άλλης- είτε όταν έχει γίνει μια σύνοψη των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών με νόμιμο τρόπο», συνέχισε ο Πούτιν, εξηγώντας τη στάση του.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε και τα «προβλήματα» που υπάρχουν στο σύστημα με το οποίο διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

«Είναι αρκετά προφανές- είναι ξεκάθαρο για όλο τον κόσμο και μου φαίνεται ότι είναι σαφές και στους Αμερικανούς- ότι υπάρχουν προβλήματα στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα. Ένας υποψήφιος που κερδίζει στη μία ή την άλλη πολιτεία, παίρνει όλες τις ψήφους των εκλεκτόρων. Για παράδειγμα, υπάρχουν 20. Κέρδισε τις 11, αλλά πήρε και τις 20. Αλλά μπορεί να υπάρχουν λιγότεροι ψηφοφόροι πίσω από αυτούς τους εκλέκτορες. Είναι δημοκρατικό; Κατά την άποψή μου η απάντηση είναι προφανής», δήλωσε σχετικά.

Πάντως, ο Πούτιν σημείωσε ότι δεν θέλει να στιγματίσει το αμερικανικό πολιτικό ή εκλογικό σύστημα. «Όπως μου είπε ένας παλιός Αμερικανός ομόλογός μου "το έχουμε συνηθίσει". Το αν είναι απαραίτητο ή όχι να αλλάξει κάτι εκεί, δεν είναι δουλειά μας», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summιτ του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM
«Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Διεθνή / «Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Οι συνεχείς ειδοποιήσεις ειδήσεων προκαλούν «κόπωση» στους χρήστες. Τι δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα για τις ειδοποιήσεις στα κινητά και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ρισκάρουν να χάσουν το κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Χάκερ της Χαμάς χρησιμοποίησαν προσωπικές κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν κινήσεις στρατευμάτων - Πώς τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας έγιναν εργαλείο κατασκοπείας στην καρδιά της σύγκρουσης
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Διεθνή / Βρετανία: Ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Το υπουργείο Άμυνας καταδίκασε έντονα τον «βανδαλισμό των περιουσιακών στοιχείων της Βασιλικής Αεροπορίας» και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα
LIFO NEWSROOM