Διεθνής Αμνηστία: Ίσως και εκατοντάδες οι πολίτες που σφαγιάστηκαν στην Αιθιοπία τη Δευτέρα

Διεθνής Αμνηστία: Ίσως και εκατοντάδες οι πολίτες που σφαγιάστηκαν στην Αιθιοπία τη Δευτέρα Facebook Twitter
Διεθνής Αμνηστία: Ίσως και εκατοντάδες οι πολίτες που σφαγιάστηκαν στην Αιθιοπία (Φωτογραφία Αρχείου)
0

Ίσως και εκατοντάδες άνθρωποι μαχαιρώθηκαν ή σφαγιάστηκαν μέχρι θανάτου στην πόλη Mai-Kadra (May Cadera) στη Νοτιοδυτική Ζώνη της Περιφέρειας Tigray της Αιθιοπίας το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Το ειδικό τμήμα του Οργανισμού (Crisis Evidence Lab) εξέτασε και έχει επαληθεύσει ψηφιακά φρικτές φωτογραφίες και βίντεο από σώματα σκορπισμένα σε όλη την πόλη ή που μεταφέρονται με φορεία, συνεχίζει.

Επιβεβαίωσε ότι οι εικόνες ήταν πρόσφατες και χρησιμοποιούσαν δορυφορικές εικόνες, τις οποίες τοποθέτησαν γεωγραφικά στο Mai-Kadra στην πολιτεία Tigray (14.071008, 36.564681).

«Επιβεβαιώσαμε τη σφαγή ενός πολύ μεγάλου αριθμού αμάχων, οι οποίοι φαίνεται να ήταν εργάτες και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκονται στη συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση. Πρόκειται για μια τρομερή τραγωδία της οποίας την πραγματική έκταση θα δείξει μόνο ο χρόνος, καθώς η επικοινωνία στο Tigray παραμένει κλειστή», δήλωσε η Deprose Muchena, Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ανατολική και Νότια Αφρική.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει κάθε επικοινωνία στο Tigray ως πράξη υπευθυνότητας και διαφάνειας για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην περιοχή, καθώς και να διασφαλίσει την απεριόριστη πρόσβαση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και επιτηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για την τεκμηρίωση και την έκθεση παραβιάσεων από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές της σύγκρουσης.» επισημαίνει.

Σημειώνει δε ότι δεν μπόρεσε ακόμη να επιβεβαιώσει ποιος ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες, αλλά μίλησε με μάρτυρες που δήλωσαν ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λαϊκού Tigray (TPLF) ήταν υπεύθυνες για τις μαζικές δολοφονίες, προφανώς αφού υπέστησαν ήττα από τις ομοσπονδιακές  δυνάμεις.

Τρία άτομα δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι οι επιζώντες της σφαγής τους είπαν ότι δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Ειδικής Αστυνομίας της Tigray και άλλα μέλη της TPLF.

«Υπήρξε μια στρατιωτική επιχείρηση από το ΕΤΑ και την Ειδική Δύναμη της Αχάρα εναντίον της Ειδικής Αστυνομίας και της πολιτοφυλακής της Tigray σε ένα μέρος που ονομάζεται Λούγκντι κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 9 Νοεμβρίου.

Αφού νίκησαν τις δυνάμεις της Tigray, το ΕΤΑ πέρασε τη νύχτα στα περίχωρα της πόλης Mai-Kadra. Όταν μπήκαμε, είδαμε πολλά πτώματα, ποτισμένα στο αίμα, στους δρόμους και τους κοιτώνες που συχνάζουν εποχιακοί εργάτες.

Η θέα ήταν πραγματικά εξευτελιστική και εξακολουθώ να είμαι σοκαρισμένος και αγωνίζομαι να διαχειριστώ αυτή την εμπειρία», δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία ένας πολίτης που έφτασε στην πόλη μετά την ανάκτησή του από την EDF.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM