Πέθανε ο μπασίστας και τραγουδιστής των Midnight Oil, Μπόουνς Χίλμαν

Πέθανε ο μπασίστας και τραγουδιστής των Midnight Oil, Μπόουνς Χίλμαν Facebook Twitter
Getty Images
0

Ο μπασίστας και τραγουδιστής των Midnight Oil, Γουέιν Στίβενς, γνωστός ως Μπόουνς Χίλμαν πέθανε σε ηλικία 62 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε μέσω των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αυστραλιανής μπάντας, χθες, Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

«Θρηνούμε την απώλεια του αδελφού μας Μπόουνς Χίλμαν, ο οποίος πέθανε στο σπίτι του στο Μιλγουόκι σήμερα μετά από μάχη με τον καρκίνο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συγκροτήματος.

«Ήταν ο μπασίστας με την όμορφη φωνή, το μέλος της μπάντας με την απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και ο εξαιρετικός μουσικός σύντροφός μας».

Θα μας λείψει πολύ ο αγαπητός μας φίλος και σύντροφος και στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη [σύζυγό του] Ντένις, η οποία υπήρξε πυλώνας δύναμης γι 'αυτόν » τονίζει η μπάντα.

Το αυστραλιανό συγκρότημα της δεκαετίας του '90, Jebediah απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Χίλμαν εξηγώντας πώς βοήθησε στη διαμόρφωση της εμπειρίας ηχογράφησης του ντεμπούτου άλμπουμ του «Slightly Odway».

Ο Αυστραλός ηθοποιός, Ράσελ Κρόου εξέφρασε τη θλίψη του με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter γράφοντας R.I.P Bones Hillman και «θλιβερά, θλιβερά νέα».

Πέθανε ο μπασίστας και τραγουδιστής των Midnight Oil, Μπόουνς Χίλμαν Facebook Twitter
EPA

Γεννημένος στο Ώκλαντ το 1958, ο Στίβενς έπαιξε σε πολλά συγκροτήματα της Νέας Ζηλανδίας, όπως Masochists, Suburban Reptiles και the Swingers.

Το 1987, ο Στίβενς συγκατοικούσε σε ένα σπίτι στη Μελβούρνη με τους Νιλ και Σάρον Φιν, ήταν μέλος μια τοπικής μπάντας και εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής.

Ο ντράμερ των Midnight Oil, Ρομπ Χιρστ αναζήτησε τον Στίβενς, ενημερώνοντάς τον ότι έψαχναν έναν νέο μπασίστα για να αντικαταστήσει τον Πίτερ Γκίφορντ και τον κάλεσε στο Σίδνεϊ για πρόβες.

Ο Στίβενς έπαιζε μπάσο και έκανε φωνητικά σε όλα τα άλμπουμ του γκρουπ, από το "Blue Sky Mining" το 1990 μέχρι το "The Makarrata Project" το οποίο κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο μήνα.

Μετά το διάλειμμα των Midnight Oil το 2002, ο Χίλμαν επέστρεψε για λίγο στη Νέα Ζηλανδία και το 2007 μετακόμισε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του. Συμμετείχε στην επανένωση του συγκροτήματος και στην περιοδεία τους το 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM
ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΠΕΡΑ ΜΠΑΛΕΤΟ

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Η «απάντηση» στον Σαλαμέ για τις δηλώσεις του σχετικά με την όπερα και το μπαλέτο

Ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για την όπερα και το μπαλέτο και δεν θα ήθελε να εργαστεί σε κανέναν από τους δύο χώρους
THE LIFO TEAM