ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πόλη στη Φλόριντα πουλά δεκάδες κύκνους και «για όλα» φταίει η βασίλισσα Ελισάβετ

Πόλη στη Φλόριντα πουλά δεκάδες κύκνους και «για όλα» φταίει η βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter
EPA
0

Μία πόλη στη Φλόριντα των ΗΠΑ πουλάει δεκάδες από τους αγαπημένους της κύκνους, καθώς, το ζευγάρι που δώρισε στην πόλη η βασίλισσα Ελισάβετ το 1957, έδωσε τόσους πολλούς απογόνους, που πλέον σημειώνεται υπερπληθυσμός. 

Οι κύκνοι ζούσαν στο Lakeland της Φλόριντα, τουλάχιστον από το 1923, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πόλη, αλλά το 1953 εξαφανίστηκαν μετά από επιθέσεις αλιγάτορες και σκυλιά. Μία γυναίκα από την πόλη, που ζούσε στην Αγγλία εκείνη την εποχή, έγραψε στη Βασίλισσα ζητώντας της να δωρίσει κύκνους στο Lakeland. Το ζευγάρι που έκανε δώρο η βασίλισσα Ελισάβετ απέκτησε απογόνους και πλέον 36 κύκνοι βρίσκονται προς πώληση.

Η πόλη, που έχει έναν κύκνο σαν σύμβολο, πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις σε ολόκληρο το κοπάδι πριν τη πώληση. Τα έσοδα συμπεριληφθούν στον λογαριασμό για την τροφή τους η οποία υπολογίζεται ότι κοστίζει 10.000 δολάρια ανά έτος.

«Θα είναι δύσκολο να τους αποχωριστούμε», αναφέρει ο Steve Platt, υπεύθυνος για το πάρκο αναψυχής, γνωστός και ως «The Swanfather», στην εφημερίδα Lakeland Ledger. Οι κύκνοι ζουν στη λίμνη Μόρτον, της πόλης των 112.000 κατοίκων, περίπου 35 μίλια δυτικά της Τάμπα. Κάθε κύκνος κοστίζει 400 δολάρια. Οι αγοραστές θα επιλεχθούν μέσω κλήρωσης και το απόγευμα της Παρασκευής θα ενημερωθούν ώστε να κανονιστεί η μεταφορά των πουλιών. 

Πόλη στη Φλόριντα πουλά δεκάδες κύκνους και «για όλα» φταίει η βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter
O Steve Platt προσπαθώντας να πιάσει κύκνους για το ιατρικό τεστ.Φωτογραφία: CITY OF LAKELAND

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, μια γυναίκα που ζούσε στην Αγγλία καθώς ο σύζυγός της εργαζόταν για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκεί, με γράμμα της στο παλάτι, ζήτησε από τη βασίλισσα να δωρίσει κύκνους από το βασιλικό ζεύγος.

Το παλάτι συμφώνησε υπό τον όρο πως οι κάτοικοι της πόλης θα συγκέντρωναν 300 δολάρια για τη σύλληψη και την εισαγωγή του ζευγαριού. Λίγο πριν τη μεταφορά των δύο κύκνων μία φορτηγίδα ναυάγησε στον Τάμεση και πετρέλαιο σκέπασε τα φτερά τους. Το ταξίδι καθυστέρησε. Αφού καθαρίστηκαν, παραδόθηκαν με επιτυχία στο Lakeland στις 9 Φεβρουαρίου 1957.

Ωστόσο, μόλις μία εβδομάδα μετά, το ζευγάρι εξαφανίστηκε προκαλώντας μία ξέφρενη αναζήτηση για της ανάγκες της οποίας επιστρατεύτηκε ακόμα και ένα ελικόπτερο. Το 2011 και το 2014 πραγματοποιήθηκαν και άλλες πωλήσεις κύκνων. Όποιος ζει κοντά σε ένα νερό είναι ευπρόσδεκτος να υποβάλει αίτηση για τη λαχειοφόρο αγορά, αναφέρουν οι αξιωματούχοι της πόλης.

Οι περισσότεροι κύκνοι στη Βρετανία, τυπικά, αποτελούν περιουσία του στέμματος. Μέχρι το 1998 το να σκοτώσει κάποιος έναν κύκνο αποτελούσε προδοτική πράξη. Σύμφωνα με την αμερικανική πόλη, οι προς πώληση κύκνοι με το χαρακτηριστικό κόκκινο ράμφος και τα μαύρα πόδια, είναι απόγονοι εκείνων από το βασιλικό κοπάδι. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ