Βίντεο: Αστυνομικός στο Σιάτλ πάτησε με ποδήλατο κεφάλι διαδηλωτή, που ήταν ξαπλωμένος στον δρόμο

Βίντεο: Αστυνομικός στο Σιάτλ πάτησε με ποδήλατο κεφάλι διαδηλωτή, που ήταν ξαπλωμένος στον δρόμο Facebook Twitter
EPA
0

Ένας αστυνομικός στο Σιάτλ καταγράφηκε σε βίντεο να περνά το ποδήλατό του πάνω από το κεφάλι διαδηλωτή, που ήταν ξαπλωμένος στον δρόμο, ενώ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για την υπόθεση Μπριόνα Τέιλορ.

Το βίντεο είναι από τις διαδηλώσεις που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στο Σιάτλ- όπως και σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ- μετά την απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος αστυνομικών για τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ.

Στο βίντεο, ένας διαδηλωτής φαίνεται ξαπλωμένος στον δρόμο. Αστυνομικός περπατά κρατώντας το ποδήλατό του και το περνά πάνω από το κεφάλι του διαδηλωτή. Ο ένστολος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ ανακοίνωσε ότι διενεργείται ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό.

 

Δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων

Στο μεταξύ, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για δεύτερη νύχτα, εκφράζοντας οργή για την απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις για τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ.

Διαδηλώσεις έγιναν στο Λούισβιλ- εκεί έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά, μέσα στο σπίτι της, η Τέιλορ τον Μάρτιο- όπως και σε αρκετές ακόμη πόλεις. Στο Λούισβιλ- όπου την πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς 2 αστυνομικοί- η αστυνομία συνέλαβε 24 διαδηλωτές την Πέμπτη.

 

Μεγάλες διαμαρτυρίες έγιναν επίσης στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. «Πείτε το όνομά της! Μπριόνα Τέιλορ!», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι και κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα για απόδοση δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκε ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις για τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ στους 3 αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μόνο σε βάρος του ενός απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αδικαιολόγητη έκθεση σε κίνδυνο, επειδή οι σφαίρες που έριξε μέσα στο σπίτι της Τέιλορ κατέληξαν σε διπλανό διαμέρισμα. 

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM