ΗΠΑ: Δημοσκοπικό προβάδισμα 9% για τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

ΗΠΑ: Δημοσκοπικό προβάδισμα 9% για τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Με 9 ποσοστιαίες μονάδες ο Τζο Μπάιντεν προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News και Wall Street Journal που δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση είπε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, ενώ μόνο το 41% είπε ότι θα ψήφιζε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο. Ο Μπάιντεν είχε προβάδισμα 11% στην ίδια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το μισό σκέλος της δημοσκόπησης των NBC News και Wall Street Journal διεξήχθη αφότου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της γερουσιάστριας Καμάλα Χάρις για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, στο πλευρό του Μπάιντεν.

Το συνέδριο των Δημοκρατικών, διάρκειας 4 ημερών, ξεκινάει σήμερα Δευτέρα και αναμένεται να διεξαχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του διαδικτυακά. Κατά το συνέδριο ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να λάβει επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa/Sputnik

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM