Καναδάς: Πλειονότητα των κρουσμάτων οι ενήλικες κάτω των 39 ετών

Καναδάς: Πλειονότητα των κρουσμάτων οι ενήλικες κάτω των 39 ετών Facebook Twitter
Καναδάς: Πλειονότητα των κρουσμάτων οι ενήλικες κάτω των 39 ετών (EPA/Αρχείο)
0

Οι Καναδοί ηλικίας μικρότερης των 39 ετών αποτελούν τη σαφή πλειονότητα των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας καλούν τους νεαρούς ενήλικες να μην αισθάνονται «ανίκητοι» απέναντι στην ασθένεια.

«Τα πρόσφατα εθνικά δεδομένα παρακολούθησης δείχνουν ότι, από όλες τις ηλικίες, οι νεαροί ενήλικες ηλικίας 20 έως 39 ετών παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά συχνότητας της νόσου στον Καναδά», δήλωσε η Δρ Τερίζα Ταμ, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά.

Για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιουλίου, το ποσοστό εμφάνισης της νόσου ήταν το πιο υψηλό στους νεαρούς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 - 29 ετών (αντίστοιχα 14,4 και 13,8 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους), και ακολουθούν όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών.

«Οι νεαροί Καναδοί δεν είναι ανίκητοι» μπροστά στην ασθένεια, προειδοποίησε η Δρ Ταμ, υπογραμμίζοντας ότι οι ηλικιωμένοι δεν ήταν οι μόνοι που κινδυνεύουν από σοβαρά προβλήματα υγείας εάν μολυνθούν.

Αυτό αποδεικνύει τη διαπίστωση ότι από τα κρούσματα του Covid-19 που αναφέρθηκαν στη δημόσια υγεία την περασμένη εβδομάδα, «το 63% αφορούσε νέους κάτω των 39 ετών, εκ των οποίων το ένα τρίτο (31%) νοσηλεύτηκε».

Υπήρχαν κατά μέσο όρο 485 νέα κρούσματα που αναφέρονταν κάθε μέρα για το σύνολο της χώρας την τελευταία εβδομάδα.

Καθώς η χαλάρωση των μέτρων συνεχίζεται στον Καναδά, η Δρ Ταμ κάλεσε τους συμπολίτες της να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.

«Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, η συμβίωση με τον Covid-19 δεν θα είναι χωρίς κίνδυνο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο Καναδάς καταγράφει επί του παρόντος 113.800 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό και 8.900 θανάτους.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM