«No Justice, No Peace», το αντιρατσιστικό βίντεο του Γουίλ Σμιθ

«No Justice, No Peace», το αντιρατσιστικό βίντεο του Γουίλ Σμιθ Facebook Twitter
«No Justice, No Peace», το αντιρατσιστικό βίντεο του Γουίλ Σμιθ
0

Ένα δίλεπτο μοντάζ εικόνων και ήχων, το «No Justice, No Peace», είναι ο φόρος τιμής που αποτίει ο Γουίλ Σμιθ στον Τζορτζ Φλόιντ.

Το κλιπ των δύο λεπτών περιλαμβάνει την πρόσφατη ομιλία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον Τζορτζ Φλόιντ και μερικά διαφωτιστικά σχόλια του ίδιου του Σμιθ.

«Πάντα θα έχεις έναν αγώνα, που δεν βλέπεις ότι έρχεται κατά πάνω σου. Υπάρχει ένα ιστορικό ποτάμι που ρέει κόκκινο με το αίμα των ανθρώπων που μαρτυρούν την αλήθεια.

Η ομορφιά του να είσαι Αμερικανός είναι ό,τι όταν φοβόμαστε προσπαθούμε να φτάσουμε στο ύψιστο του εαυτού μας και όχι στο κατώτερο σημείο», λέει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Το μοντάζ περιλαμβάνει στιγμές από διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα και το παθιασμένο τραγούδι του 12χρονου Keedron Bryant «I Just Want to Live».

Επαναστατικοί ακτιβιστές, όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Νέλσον Μαντέλα παρελαύνουν επίσης από το αντιρατσιστικό του βίντεο.

«Ο δρ Κινγκ ήταν ένας νεαρός άνδρας όταν συμμετείχε (σε διαδηλώσεις). Ο Σέσαρ Τσάβες ήταν νεαρός άνδρας. Ο Μάλκολμ Χ ήταν νέος. Οι ηγέτες του φεμινιστικού κινήματος ήταν νέοι. Οι ηγέτες των συνδικαλιστικών κινημάτων ήταν νέοι. Έχετε επικοινωνήσει μια αίσθηση του επείγοντος που είναι τόσο ισχυρή, όσο τίποτε άλλο τα τελευταία χρόνια», λέει ο Ομπάμα στο κλιπ.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

TV & Media / Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

«Φαντάσου τι μπορεί να είχε γίνει αν είχα δείξει το πρόσωπο του μωρού, τι θα γινόταν και που θα μπορούσε να παίξει» ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή δημοσιογράφος
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

TV & Media / Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

Το βίντεο και η ανάρτηση του νικητή της Eurovision 2024, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της EBU να επιτρέψει στο Ισραήλ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2026
THE LIFO TEAM
Αρναούτη για τροχαίο Παντελίδη: «Καρφώθηκε σίδερο στον πνεύμονα μου, έσπασαν τα πλευρά μου, ήμουν κατασφαγμένη»

TV & Media / Αρναούτη για τροχαίο Παντελίδη: «Καρφώθηκε σίδερο στον πνεύμονα μου, έσπασαν τα πλευρά μου, ήμουν κατασφαγμένη»

«Βγήκε μία απόφαση που ήταν κατάφωρα άδικη» ξεκαθαρίζει στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκδίκαση της υπόθεσης των αποζημιώσεων για το τροχαίο δυστύχημα
LIFO NEWSROOM
Η Paramount καταθέτει νέα ανταγωνιστική προσφορά για τη Warner Bros Discovery

TV & Media / Η Paramount καταθέτει νέα ανταγωνιστική προσφορά για τη Warner Bros Discovery

Η εταιρεία ανέφερε ότι η πρότασή της αποτελεί «ανώτερη εναλλακτική» συγκριτικά με αυτήν της Netflix, προσφέροντας περισσότερα μετρητά άμεσα στους μετόχους και μεγαλύτερες πιθανότητες έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές
LIFO NEWSROOM