ΑmateurBoyz, Hokusai, Veloso

ΑmateurBoyz, Hokusai, Veloso Facebook Twitter
Η επιστροφή των Amateur
0

» Περιμένω και φέτος να πάρουν φωτιά τα dancefloors κάθε ξεχασμένης disco που απέμεινε στην «Ι love to hate» ’80s Aθήνα. Και για την ακρίβεια, ξεχάστε ό,τι ρωσικά μάθατε πέρσι, φέτος ξεκινάμε τα πολωνικά! Το επόμενο εξωφρενικό πάρτι των AmateurBoyz ξαναχτυπά το Σάββατο 20 Οκτώβρη σε άγνωστο πολωνικό club στην πλατεία Αττικής. Ψάξε-ψάξε, κάπου θα το βρείς… Ο doorman Nicolaich επιτάσσει motocross! Aγόρια με κράνη, πέτσινα γάντια, φλούο (πάει με όλα), σκουλαρίκια, κολάν, επιγονατίδες, δέρμα, ρόδες, γκάζια και μαγκιά. Κορίτσια με μαγιό, racing flags, πολύ κραγιόν, ξανθιές αμαζόνες με ασφαλτοστρωμένες βάτες και τακούνια που σπινιάρουν! Μαζί τους απευθείας από το Λονδίνο ο electrodisco πανικός Τronic Youth. Στην προθέρμανση η Lizard (aka Dj Girl) και στα μπλινκ-μπλινκ video οι s*m*a*s*h. Πιο πολλά δεν λέγονται, το πάρτι επιμένει να είναι το underground μυστικό της πόλης.
Στάθης Μητρόπουλος

» Περιμένω το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πνευματικής Αναζήτησης που διοργανώνει το περιοδικό «ΑΒΑΤΟΝ» στις 20-21 Οκτωβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Σε ένα πολύ ξεχωριστό διήμερο θα παρουσιαστούν σημαντικές και σπάνιες ταινίες, οι οποίες, αντλώντας από τις παραδόσεις των λαών, την αρχαία σοφία και τη σύγχρονη πνευματικότητα, ρίχνουν φως στα μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης. Ξεχωρίζω το Ρουμί: Τα φτερά της αγάπης σε σκηνοθεσία Σεμς Φριλάντερ με σπάνιες συνεντεύξεις για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή, καθώς και footage από ιερές τελετές που παρουσιάζονται για πρώτη φορά δημόσια και κινηματογραφήθηκαν στο Κάιρο, την Κωνσταντινούπολη και το Ικόνιο. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ταινίες για τον Γκουρτζίεφ, τον Καρλ Γιουνγκ, και η ιστορία του 14ου Δαλάι Λάμα. Περιμένω επίσης δύο βιβλία που πρόκειται να εκδοθούν από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους σύντομα: Το πρώτο, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι μια συλλογή κριτικών δοκιμίων του Τζ. Μ. Κούτσι με τίτλο Ξένα Ακρογιάλια. Ο νομπελίστας συγγραφέας αποκαλύπτει απροσδόκητες πτυχές γνωστών λογοτεχνικών έργων και φωτίζει απρόβλεπτες όψεις του συγγραφικού αλλά και ατομικού χαρακτήρα των δημιουργών τους. Την ελληνική έκδοση επιμελείται ο Άρης Μπερλής. Το δεύτερο βιβλίο είναι από τις εκδόσεις Άγρα και θα είναι ένα λεύκωμα με τίτλο Hokusai, Οι τριάντα έξι όψεις του όρους Φούτζι. Πρόκειται για την πλήρη συλλογή με τις διάσημες όψεις του Όρους Φούτζι. Η επιρροή του Χοκουσάι ξεπερνά τα όρια της ιαπωνικής τέχνης και φτάνει ακόμα και στους Γάλλους ιμπρεσιονιστές όπως ο Ντεγκά, ο Λοτρέκ και ο Μονέ. Η υψηλή αισθητική του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου μάλλον εγγυάται ένα αριστουργηματικό λεύκωμα για έναν από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της ιαπωνικής τέχνης.
Μιχάλης Μιχαήλ

» Εν όψει της συναυλίας του Caetano Veloso στις 25 Οκτωβρίου, περιμένω τον πρώτο του δυσεύρετο ατομικό δίσκο (από το 1969) που έχω παραγγείλει στο δισκάδικο-θησαυρό της Σόλωνος & Μασσαλίας. Επίσης περιμένω να δω το Paranoid Park του Γκας Βαν Σαντ που δεν κατάφερα να δω στις Νύχτες Πρεμιέρας. Και φυσικά περιμένω η κινητοποίηση της διεθνούς μπλογκόσφαιρας για το περιβάλλον (blogactionday.com) όχι μόνο να επαναληφθεί, αλλά και να ευαισθητοποιήσει κάποια στιγμή και τους πιο σκληροπυρηνικούς της απέναντι όχθης.
Αλεξάνδρα Χαΐνη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Αν Χάθαγουεϊ διαψεύδει ότι μοντέλα απολύθηκαν από το Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 λόγω σωματότυπου και εξηγεί γιατί ζήτησε από την παραγωγή μια πιο ανοιχτή εικόνα της μόδας. «Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν περισσότερες δουλειές», είπε.
THE LIFO TEAM
Από την Αθήνα στον Αργυρό Λέοντα: Ο Μάριο Μπανούσι και το θέατρο χωρίς λόγια που συγκινεί την Ευρώπη

Πολιτισμός / Ο Μάριο Μπανούσι έγινε το νέο όνομα του ευρωπαϊκού θεάτρου

Λίγο πριν παραλάβει τον Αργυρό Λέοντα Θεάτρου της Μπιενάλε της Βενετίας, ο Μάριο Μπανούσι γίνεται θέμα στην El País και στη Libération. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο ελληνοαλβανός δημιουργός πέρασε από την Αθήνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα με ένα έργο χωρίς λόγια, φτιαγμένο από πένθος, μητέρες, μετανάστευση και οικογενειακή μνήμη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Στο Palazzo Pisani Moretta, ο Ντρις βαν Νότεν εγκαινιάζει τη νέα του Fondazione με περισσότερα από 200 έργα μόδας, τέχνης, craft και design. Η έκθεση The Only True Protest Is Beauty δεν αντιμετωπίζει την ομορφιά ως φυγή από τον κόσμο, αλλά ως έναν τρόπο να μείνεις μέσα του χωρίς να παραδοθείς στην ασχήμια του.
THE LIFO TEAM
Οι Αυτοδίδακτοι: Από τον Θεόφιλο στις μέρες μας

Πολιτισμός / Από τον Θεόφιλο στη Niki de Saint Phalle: Μια έκθεση για τους αυτοδίδακτους της ζωγραφικής

Μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές εποχές, όπου η ανάγκη για έκφραση υπερβαίνει τα όρια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αναδεικνύει την προσωπική διαδρομή μάθησης και δημιουργίας.
THE LIFO TEAM
Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το sequel

Πολιτισμός / Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το σίκουελ

Μετά το άνοιγμα των 217,4 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, ο σκηνοθέτης του Michael, Αντουάν Φουκουά, μίλησε στο Deadline για τα επαναληπτικά γυρίσματα των 50 εκατ. δολαρίων, τις σκηνές γύρω από τις κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν και το υλικό που υπάρχει ήδη για μια πιθανή συνέχεια.
THE LIFO TEAM
Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακουγόντουσαν συνεχώς βογγητά, ο πόνος ήταν πολλαπλάσιος, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου»

Πολιτισμός / Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακούγονταν συνεχώς βογγητά, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου - Αυτό δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου»

Η σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας σε μια σπάνια μαρτυρία στο Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών, για την περίοδο της Δικτατορίας και των βασανιστηρίων στα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ
THE LIFO TEAM
Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Πολιτισμός / Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Ένας εντυπωσιακός κύκλος διονυσιακών τοιχογραφιών σε αίθουσα συμποσίων της Πομπηίας φωτίζει τη σχέση ανάμεσα στο κρασί, την έκσταση, τη μύηση και την κοινωνική ζωή της ρωμαϊκής πόλης.
THE LIFO TEAM
Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Πολιτισμός / Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Ένα clip 38 δευτερολέπτων που παρουσιάζει τη νέα βοηθό της Άντι Σακς, Jin Chao, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ, με θεατές να κατηγορούν την ταινία ότι επιστρέφει σε παλιά στερεότυπα για Ασιάτες χαρακτήρες ως άχαρους, nerdy και υπερ-μορφωμένους.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των πολικών ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Πολιτισμός / Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Ο Νταγκ Άλαν, ο Σκωτσέζος κάμεραμαν που γύρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες άγριας ζωής για τα ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο, πέθανε στα 74 του ενώ έκανε πεζοπορία στο Νεπάλ. Είχε κινηματογραφήσει πιγκουίνους, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη, κερδίζοντας οκτώ Emmy και πέντε BAFTA.
THE LIFO TEAM