LifO Festival, Tell a story, Αλιέντε

LifO Festival, Tell a story, Αλιέντε Facebook Twitter
0

» Θέλω να δω την παράσταση Rock’n’ Roll του Tom Stoppard στο Θέατρο Πόρτα. Ξεκινάει στις 30 Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο είναι το τελευταίο του και το έγραψε το 2006. Πολιτικό κυρίως, που καταπιάνεται με μια περίοδο 21 χρόνων από την ιστορία της πατρίδας του Τσεχοσλοβακίας και με το ρόλο της ροκ μουσικής στα γεγονότα που οδήγησαν στη «Βελούδινη Επανάσταση» το 1989. Από τις συνεντεύξεις του φαίνεται ότι το ερώτημα που τον απασχολεί κυρίως είναι κατά πόσο η τέχνη σε όλες τις μορφές της έχει τη δύναμη να αλλάζει την κοινωνία, ακόμη και αν δεν στοχεύει απαραίτητα σε αυτό το γεγονός, απλά και μόνο αποτελώντας μορφή έκφρασης.
Μαρία Παππά

»Ανυπομονώ για το δικό μας LifO Festival στις 10 και 11 Οκτωβρίου στο Bios. Με δωρεάν είσοδο, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε Pinch, Distance, Appleblim, John Maus, Matt Elliott, Ekelon, Τάκι Τσαν, Sugahspank, Fantastikoi Hxoi, Larry Gus, Monika, και Miho Cod. Ο τελευταίος θεωρείται ένα από τα νέα ταλεντάκια της εναλλακτικής σκηνής, οπότε σίγουρα αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. Ο Pinch μας έχει κάνει ήδη φανατικούς θαυμαστές του, ενώ ο επίσης dubstep παραγωγός Distance μετά το «My Demons» (τσεκάρετε οπωσδήποτε το κομμάτι «Weigh Down») έχει αποδείξει ότι αποτελεί το «σκοτεινό ιππότη» του ιδιώματος που μας έχει πάρει τα μυαλά. Στις 4 Οκτωβρίου το Gagarin θα μπει μαχητικά στη νέα συναυλιακή σεζόν παρουσιάζοντάς μας τον M83, τον οποίο έχουμε αγαπήσει τόσο για τις σόλο του παραγωγές όσο και μέσα από εκπληκτικά remixes που του έχουν κάνει («Teen Angst» σε Luciano remix και «Don’t Save Us From The Flames» σε Superpitcher remix). Η ίδια σκηνή στις 22 Οκτωβρίου θα ανήκει στους Animal Collective και στην avant-garde noise-pop τους.
Σοφία Ιγνατίδου

»Περιμένω με ανυπομονησία το «Tell a story» ή αλλιώς την 3η Διεθνή Έκθεση Νέων Σχεδιαστών Μόδας στις 1-12 Οκτωβρίου στο Κ44. Νέοι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν φρέσκιες και νεανικές τους ιδέες για την περίοδο άνοιξηκαλοκαίρι 2009 και θα διώξουν μακριά τη φθινοπωρινή, γκρίζα διάθεση που μας έχει κυριέψει τις τελευταίες μέρες. Το «Tell a story» διοργανώνεται τα τελευταία τρία χρόνια και αποτελεί μια δίοδο συνύπαρξης και επικοινωνίας μεταξύ των νέων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ υποστηρίζει τις νέες τάσεις της εξελικτικής μόδας. Τα εγκαίνια είναι την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου με ένα μεγάλο και ανοιχτό πάρτι στους χώρους του Κ44.
Μαρκέλλα Ανδρικάκη

»Περιμένω τη συναυλία της Madonna... Χα χα χα χα!
Πωλίν Κόκλα

»Περιμένω την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Ιζαμπέλ Αλιέντε με τίτλο Όλες οι Μέρες από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Διαβάζοντας το πρώτο, αποκλειστικό review για το βιβλίο στις σελίδες του σημερινού «booklovers» από την Κατερίνα Ι. Ανέστη, θυμήθηκα κάποτε που η Αλιέντε ήταν «καυτή» συγγραφέας (trendy εννοώ, γιατί σπουδαία συγγραφέας θα είναι πάντα) και που τα πέντε έξι πρώτα της βιβλία ήταν ό,τι πιο ανθρώπινο και απλό μπορεί να περιμένει κανείς από ένα σπουδαίο μυθιστόρημα. Στην Πάουλα -το αυτοβιογραφικό βιβλίο-γράμμα στην κόρη της που πεθαίνει από μια σπάνια αρρώστια- σοκάρεται κανείς με το καθόλου πόζα ύφος της Αλιέντε που εξιστορεί το πρώτο μέρος της ζωής της. Αυτό, βέβαια, μέσα από τη γραφή της μετατρέπεται σε ένα μυθιστόρημα, όπου ο αναγνώστης κρέμεται κυριολεκτικά από την ευφυέστατη πένα της η οποία δεν διστάζει ακόμα και να γράψει τις πιο απόκρυφές της αναμνήσεις και τις πιο απαγορευμένες της σκέψεις. Στο νέο βιβλίο επιστρέφει για να γράψει ένα δεύτερο γράμμα και πάλι στη νεκρή της κόρη. Ξαναπιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε στο τέλος της Πάουλα. Η Κατερίνα Ανέστη μου λέει πως είναι ακόμα καλύτερο από την Πάουλα.
Μιχάλης Μιχαήλ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ