O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο]

O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο] Facebook Twitter
14
O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο] Facebook Twitter

Ο Βρετανός κολυμβητής Tom Daley έκαψε άπειρες (εφηβικές κυρίως) καρδιές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μόλις ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο εξηγεί γιατί αισθάνεται την ανάγκη, μετά από τα περίεργα δύο τελευταία χρόνια (στα οποία εκτός των άλλων έχασε τον πατέρα του από καρκίνο, αλλά κέρδισε και ολυμπιακό μετάλλιο) να πολεμήσει το στίγμα των 'διαφορετικών' ανθρώπων. 

O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο] Facebook Twitter

Η γκέι σχέση του, λέει, τον εξέπληξε, αλλά δεν θα μπορούσε να νιώσει πιο χαρούμενος τώρα που σταμάτησε να νιώθει την ανάγκη να "κρύβεται" και να φοβάται μήπως κάτι αποκαλυφθεί. 

O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο] Facebook Twitter

Σε έναν ιδανικό κόσμο, προσθέτει, δεν θα χρειαζόταν καν να φτιάξει ένα τέτοιο βίντεο. 

Επειδή όμως δεν ζούμε ακόμα στον ιδανικό κόσμο...

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άννα Απέργη: Η Εκκλησία οφείλει ξεκάθαρη απάντηση για το ομοφοβικό, κείμενο του μητροπολίτη Πειραιώς

Ελλάδα / Άννα Απέργη: Η Εκκλησία οφείλει ξεκάθαρη απάντηση για το ομοφοβικό κείμενο του μητροπολίτη Πειραιώς

«Καμία έκπληξη δεν προκαλεί το νέο ρατσιστικό, ομοφοβικό και άκρως αντιεπιστημονικό και απαράδεκτο κείμενό του» - Παρέμβαση της Προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών για τις ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς
NEWSROOM
Grindr

Διεθνή / Grindr: Αποκαλυπτική έκθεση φέρνει στο φως τις πραγματικές συνθήκες εργασίας στο dating app

Στρες, πίεση, έκθεση σε σκληρό υλικό βιασμών και παρενόχλησης είναι κάποια από αυτά που υφίστανται κατά τη διάρκεια των βαρδιών τους εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εφαρμογή και άλλες αντίστοιχες, ενώ ένα μέλος του προσωπικού φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πολλές φορές
NEWSROOM
«Τα “αόρατα” παιδιά – οι εμπειρίες ενηλίκων που μεγάλωσαν με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς στην Ελλάδα»

Lgbtqi+ / Τα «αόρατα» παιδιά: Εμπειρίες ενηλίκων που μεγάλωσαν με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς στην Ελλάδα

Η διδακτορική έρευνα της Έλενας-Όλγας Χρηστίδη, ψυχολόγου και επιστημονικά υπεύθυνης του Orlando LGBT, εστιάζει στα παιδιά κάποιων οικογενειών που δεν ήταν σαν τις άλλες και που υπήρχαν και στη χώρα μας πολύ πριν αρχίσουν να συζητιούνται δημόσια το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος για όλ@, για τα παιδιά εκείνα που ήταν μέχρι πρότινος «αόρατα», όπως υπήρξε και η ίδια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
@ Πενταγιώτισσα Συμφωνώ σε όλα, ακόμη και στο πως απαντούσαμε στον συγκεκριμένο. Το κοινωνικό φύλλο είναι καθαρά κοινωνικά κατασκευασμένο κι αυτό προκάλει μεγάλα προβλήματα σε όλους, από άνδρες που μπορεί να μην τους αρέσει το ποδόσφαιρο (γκέι η μη) μέχρι γυναίκες που έτυχε να φτάσουν σε ύψος τον Φασούλα. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αποδομήσεις το πως η συζήτηση γίνεται εδώ και αιώνες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν αξίζει.
Συμφωνώ κι εγώ με τη σειρά μου και να προσθέσω πως μία γυναίκα που θα φτάσει «στο ύψος του Φασούλα» αντιμετωπίζει μάλλον διττό (αλλά αλληλοσυνδεόμενο) πρόβλημα: το ένα προερχόμενο από αγνό βιολογικό ντετερμινισμό (όπου δύναται να θεωρείται “freak of nature”) και το άλλο με σαφή προέκταση στις κοινωνικές κατασκευές/ ρόλους.Πάντως, θα ήθελα να είμαι από μία μεριά και να με βλέπω να δίνω μία τέτοια απάντηση τετ-α-τετ, γιατί έχω διαπιστώσει, στην πράξη, ότι “on the heat of the moment” πολλά αλλάζουν, ανάλογα με τις δυναμικές της εκάστοτε φάσης.
Μπράβο που έκανε το βήμα..καιρός να το κάνουν και άλλοι διάσημοι..αν και διαβάζοντας σχόλια σαν και αυτό (Ρε σπορτ 24 θα μας τελανεισ τωρα βγαινει αυτοσ και δηλωνει γκει,αν π.χ ενα παιδι που το ειχε σαν ειδωλο το βλεπει αυτο τι θα πει οτι θαυμαζω εναν γκει ?) νιώθω ότι θέλω να δείρω κάποιον..να ξεσπάσω σε κάποιον (σε αυτόν που το έγραψε βασικά) Γιατί από αυτά τα βλακώδη σχόλια που βλέπω και ακούω, ποτέ και κανείς δεν θα μας σώσει..δυστυχώς!
Δύο πράγματα έχω να πω εγώ1. Ότι ως straight άντρας που δε σκέφτεται αποκλειστικά με το μαραφέτι του, δε συμφωνώ μαζί τουςκαι2. Ότι όσα έχει καταφέρει αυτός στα 19 του δε θα το καταφέρουν συνολικά όλοι τους μαζί μέχρι τα 99 τους.
Bleurgh! Γιατί δεν πάνε να ουρήσουν λιγάκι αυτά τα xy; Θα πάθουν δυσουρία απ' το πολύ κράτημα της φούσκας.Και για τους υποστηρικτές των συνώνυμων (δήθεν) εννοιών: Άγγλος / gay, η έκφραση "(doing it the) GREEK WAY", είναι μάλλον άγνωστη.
Όταν διαβάζω κάτι τέτοια, νιώθω πως θέλω να φύγω από εδώ. Ειλικρινά. Νομίζω πως δε θα σταματήσουμε ποτέ να δείχνουμε τον άλλο με το δάχτυλο γελώντας. Νιώθω βαθιά απογοήτευση και ανησυχία για τα παιδιά που θα έχουν αυτούς τους γονείς.
Καταλαβαίνω την καλή διάθεση, αλλά το 'αντρικά' ακόμη και ως ειρωνία δε βοηθά. Τι σημαίνει; ειρωνία ότι δεν είναι 'άντρες' επειδή είναι ηλίθιοι και ρατσιστές; οτι οι σωστοί 'άντρες' δεν είναι; οτι ο Daley είναι 'περισσότερο άντρας' κι όλα αυτά τα γνωστά; ναι, έχει θάρρος, αλλά γιατί αυτό να έχει να κάνει με το φύλλο του η τον σεξουαλικό προσανατολισμό του; Ότι δηλαδή όλες οι γυναίκες και οι γκέι είναι δειλοί; Δε νομίζω.Κατά τα άλλα μπράβο του Τομ, και στα 19 του μόλις!
Ενδιαφέρον point. Δυστυχώς πολλές φορές η ίδια η προσπάθεια αποδόμησης της συμπεριφοράς κάποιων ατόμων που επιλέγουν να προτάξουν την «αντρική» τους ταυτότητα έναντι γυναικών, gay και trans βασίζεται στο (τραγικό) δίπολο μεταξύ της 1. φερόμενης ως ιδεατής «ανδρικής» συμπεριφοράς (βλ. ορθός, ανδρείος, αντρίκειος, ντόμπρος, παλικαρίσιος, ο φέρων τα αρχίδια) και της 2. φερόμενης ως καθόλου ιδεατής «γυναικείας» συμπεριφοράς (κατίνα, μικροπρεπής, αυτή που ασχολείται με τα ασήμαντα ή με τις δουλειές άλλων), που ουσιαστικά αποτελεί δίπολο μεταξύ της «αντρικής» και της «γυναικείας» συμπεριφοράς, όπως γίνεται αντιληπτό στο το μυαλό αρκετών ανθρώπων. Οπότε η ερώτηση είναι: μπορεί να αποδομηθεί ορθότερα η ταυτότητα που κρύβεται πίσω από τη λέξη «αντρικός», αλλά και η ίδια η λέξη (και να ξεφύγει από το προαναφερθέν δίπολο), όταν έχουμε μπροστά μας έναν τύπο που μάς λέει: «Εγώ είμαι άντρας, ρε! Αρσενικός! Συ τι είσαι του λόγου σου; Γυναικούλα, πούστρα, τραβέλι; κ.λπ.. …Δεν ξέρω τι αποκρινόμαστε;: «Αγαπητέ μου κύριε/(str8) άντρα, πρέπει να γνωρίζετε ότι άνδρες str8, gay etc, γυναίκες str8, gay etc, trans* etc (ή τελοσπάντων όοολοι οι άνθρωποι) μοιράζονται εξίσου ποιότητες χαρακτήρα και σταματήστε, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, να αποδίδετε ουσιοκρατικά χαρακτηριστικά στα φύλα (ή στους σεξουαλικούς προσανατολισμούς) και σαφείς ρόλους, διότι σφάλετε οικτρά;»