LIVE!

O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο]

O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο] Facebook Twitter
14
O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο] Facebook Twitter

Ο Βρετανός κολυμβητής Tom Daley έκαψε άπειρες (εφηβικές κυρίως) καρδιές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μόλις ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο εξηγεί γιατί αισθάνεται την ανάγκη, μετά από τα περίεργα δύο τελευταία χρόνια (στα οποία εκτός των άλλων έχασε τον πατέρα του από καρκίνο, αλλά κέρδισε και ολυμπιακό μετάλλιο) να πολεμήσει το στίγμα των 'διαφορετικών' ανθρώπων. 

O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο] Facebook Twitter

Η γκέι σχέση του, λέει, τον εξέπληξε, αλλά δεν θα μπορούσε να νιώσει πιο χαρούμενος τώρα που σταμάτησε να νιώθει την ανάγκη να "κρύβεται" και να φοβάται μήπως κάτι αποκαλυφθεί. 

O 19χρονος κολυμβητής Tom Daley αποκαλύπτει ότι είναι bisexual [Βίντεο] Facebook Twitter

Σε έναν ιδανικό κόσμο, προσθέτει, δεν θα χρειαζόταν καν να φτιάξει ένα τέτοιο βίντεο. 

Επειδή όμως δεν ζούμε ακόμα στον ιδανικό κόσμο...

14

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν φίδι πάνω στο δέρμα σου/ Ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Σαν φίδι πάνω στο δέρμα σου/ Ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

Η Robyn ανεβαίνει στη σκηνή σαν high priestess του heartbreak και μετατρέπει το τραύμα σε ρυθμό. Η Rosalía στήνει λειτουργία techno–φλαμένκο και χρησιμοποιεί τη μουσική σαν τελετουργία μετάβασης. Ο Rob Rausch ποζάρει σαν pin-up snake boy και αφήνει το reality φίδι να σχεδιάσει τα όρια της queer οικειότητας. Και ο Gus Van Sant, σαν ήσυχος collector αγγέλων, συλλέγει αγόρια σαν να φυλάσσει την πρώτη τους ανάσα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Να μη στέκεσαι ψηλά για να σε δουν, αλλά χαμηλά για να σε αγγίξουν/ ένα πολυποστ του Πάνου Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / H εποχή των πελμάτων― Ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

Η νέα εποχή μυρίζει sweat sock. Ο Skarsgård κάνει camp χωρίς να το ζητήσει κανείς, ένας άγνωστος ναύτης κερδίζει £30.000 τον μήνα επειδή κάποιος λατρεύει τις κάλτσες του, ο Ricky Martin κάνει kink evangelism στο «GQ» κι η AI πορνογραφία αγιοποιεί τα πέλματα των σταρ σαν να είναι νέα icons.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Tι μένει όταν τελειώσει το ωραίο;/ ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Tι μένει όταν τελειώσει το ωραίο;/ ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

Η Lana Del Rey κοιτάζει για πρώτη φορά το πρόσωπο πίσω από τη μελαγχολία, το All of Us Stars μοιάζει με queer séance από εποχή που κάηκε, και η Zendaya με τον Pattinson επιπλέουν μέσα σε μια εικόνα που δεν τους υπηρετεί πια.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γι’ αυτό το δέρμα πάντα θα πληρώνεις/ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Γι’ αυτό το δέρμα πάντα θα πληρώνεις/ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

Ένα «όχι» που δεν εξημερώνεται, μια «Vogue» που ραγίζει, φιλιά που δεν ντρέπονται, ντίβες που δεν γερνούν, μια «Bugonia» που αυτονομήθηκε, αγόρια που κλαίνε και ένας Pasolini που πλήρωσε όσο κανείς.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Αν έχεις να συναντήσεις έναν άλλον κόσμο, ξεκίνα από το στόμα / ένα πολυποστ του Πάνου Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Αν έχεις να συναντήσεις έναν άλλον κόσμο, ξεκίνα από το στόμα / ένα πολυποστ του Πάνου Μιχαήλ

Η πραγματικότητα έχει καταντήσει τόσο επικίνδυνη, που μόνο η υπερβολή έχει το θράσος να την ξεσκεπάσει. Η Melissa McCarthy κάνει μια διαφήμιση να μοιάζει με queer exorcism, ο David Hoyle φορά Mugler σαν να δικάζει ολόκληρη την Αγγλία, και η Miss Piggy επιστρέφει για να μας θυμίσει ότι το σύμπαν κινείται με βάση το τακούνι της
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Aν πέσω, θα ξαναβρώ το φως. Ακόμα κι αν με κάψει πάλι / από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Aν πέσω, θα ξαναβρώ το φως. Ακόμα κι αν με κάψει πάλι ― Ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

Έξι ιστορίες για την επιβίωση ως πράξη ακρίβειας: από το «Sống» του Ocean Vuong μέχρι το Ponyboi, τις τρανς γυναίκες της Torvajanica, τη Lola Young, τον Nikos Karpouzis και τη σπάνια χαρά του Bad Bunny.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Να σου ’βαζα στο χέρι δυο λόγια τυχερά/από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Να σου ’βαζα στο χέρι δυο λόγια τυχερά/από τον Πάνο Μιχαήλ

Υπάρχουν ζωές που μαθαίνουμε μόνο όταν τελειώσουν. Η τρανς Βαγγελιώ πέθανε τρεις φορές πριν τη δούμε. Η Cookie Mueller έζησε μέσα σε τρεις εικόνες πριν γίνει μνήμη. Δύο γυναίκες, δύο σιωπές, δύο σώματα και μια κοινωνία που κατάλαβε αργά.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
*Aγαπηθήκαμε πριν μάθουμε τι θα μας πάρουν/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Aγαπηθήκαμε πριν μάθουμε τι θα μας πάρουν/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Αυτή η ΟΑΣΗ διαβάζεται σαν χάρτης μιας ολόκληρης εποχής: από το τραύμα του AIDS που κληρονομήσαμε χωρίς να το ζήσουμε, μέχρι τη γλώσσα που καίγεται σε πραγματικό χρόνο. Τα αγόρια του Y2K, ο Ξιάρχο, οι non-binary νέοι, οι trans αφηγήσεις, η ζωγραφική της τρυφερότητας και η μαρτυρία του Παπαϊωάννου δεν μιλούν για διαφορετικά πράγματα· μιλούν για την ίδια ανάγκη: να σταθούμε στο σκαλοπάτι που μας αναλογεί χωρίς να κρύβουμε τη διαδρομή. Εδώ, η κουλτούρα δεν καταγράφεται. Συμβαίνει. Κι εμείς παρακολουθούμε πώς η μνήμη, η εικόνα, το σώμα και η επιθυμία συνθέτουν ένα καινούργιο τοπίο παρουσίας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΕΠΕΞ Waacking: Ο street χορός της κουίρ κοινότητας σε ένα φεστιβάλ στην Αθήνα

Χορός / Το waacking είναι γκέι, στρέιτ, κουίρ, αγκαλιάζει τα πάντα

Χορογράφος και βασική συνεργάτιδα της Μαρίνας Σάττι, η Ειρήνη Δαμιανίδου διοργανώνει το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ Follow the Waack, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό το είδος που γεννήθηκε στα αμερικανικά γκέι κλαμπ.
M. HULOT
Κράτα με λίγο ακόμη. Κι εγώ θα κρατήσω εσένα/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Κράτα με λίγο ακόμη. Κι εγώ θα κρατήσω εσένα/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Η queer κουλτούρα λάμπει όταν θυμάται γιατί υπάρχει: γιατί κάτω από την εικόνα υπάρχει φροντίδα, κάτω από τη φροντίδα μνήμη, και κάτω από τη μνήμη η πιο σκληρή μας επιμονή η ανάγκη να συνεχίσουμε χωρίς να μικραίνουμε. Η νέα ΟΑΣΗ κινείται στη λεπτή γραμμή όπου το camp συναντά την αγρύπνια και η τρυφερότητα γίνεται πράξη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Να μη ντρέπεσαι για τον εαυτό που υπήρξες/από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Να μη ντρέπεσαι για τον εαυτό που υπήρξες ― ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

Το Παρά Πέντε που επιστρέφει ως pop-camp εξομολόγηση μιας γενιάς, ο queer πυρετός του Heated Rivalry, η απαλότητα της αραβικής ανδρικότητας του Al-Hosni, η ακατέργαστη νεότητα του Sorrenti και τη διαφάνεια του Βασίλη Μπούτσικου σε ένα κοινό νήμα: τις ιστορίες που μας κρατούν όταν η πραγματικότητα γίνεται αφόρητη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Δεν περάσαμε και λίγες καταστροφές/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Δεν περάσαμε και λίγες καταστροφές/από τον Πάνο Μιχαήλ

Από το vertical ψηφιακό ορφανοτροφείο μέχρι το μεγάλο θέατρο του feed, από την εξάντληση των σωμάτων μέχρι την υπόγεια τέχνη που αρνείται να γίνει κεφάλαιο, το νέο πολυποστ της ΟΑΣΗΣ χαρτογραφεί το νέο queer τοπίο της μετα-πανδημικής ύπαρξης. Η ζωή δεν ζητά πια αφήγημα, ζητά αντοχή.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ήταν λοιπόν και η Ουμ Καλσούμ λεσβία; Μια νέα ταινία αναζωπυρώνει τη συζήτηση

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήταν λοιπόν και η Ουμ Καλσούμ λεσβία; Μια νέα ταινία αναζωπυρώνει τη συζήτηση

Η κυκλοφορία μιας νέας ταινίας έφερε ξανά στο προσκήνιο ερωτήματα ταμπού γύρω από την ιδιωτική ζωή της πιο σεβαστής πολιτισμικής μορφής της Αιγύπτου, αλλά και γύρω από το τι επιτρέπεται να ειπωθεί γι’ αυτήν.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
@ Πενταγιώτισσα Συμφωνώ σε όλα, ακόμη και στο πως απαντούσαμε στον συγκεκριμένο. Το κοινωνικό φύλλο είναι καθαρά κοινωνικά κατασκευασμένο κι αυτό προκάλει μεγάλα προβλήματα σε όλους, από άνδρες που μπορεί να μην τους αρέσει το ποδόσφαιρο (γκέι η μη) μέχρι γυναίκες που έτυχε να φτάσουν σε ύψος τον Φασούλα. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αποδομήσεις το πως η συζήτηση γίνεται εδώ και αιώνες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν αξίζει.
Συμφωνώ κι εγώ με τη σειρά μου και να προσθέσω πως μία γυναίκα που θα φτάσει «στο ύψος του Φασούλα» αντιμετωπίζει μάλλον διττό (αλλά αλληλοσυνδεόμενο) πρόβλημα: το ένα προερχόμενο από αγνό βιολογικό ντετερμινισμό (όπου δύναται να θεωρείται “freak of nature”) και το άλλο με σαφή προέκταση στις κοινωνικές κατασκευές/ ρόλους.Πάντως, θα ήθελα να είμαι από μία μεριά και να με βλέπω να δίνω μία τέτοια απάντηση τετ-α-τετ, γιατί έχω διαπιστώσει, στην πράξη, ότι “on the heat of the moment” πολλά αλλάζουν, ανάλογα με τις δυναμικές της εκάστοτε φάσης.
Μπράβο που έκανε το βήμα..καιρός να το κάνουν και άλλοι διάσημοι..αν και διαβάζοντας σχόλια σαν και αυτό (Ρε σπορτ 24 θα μας τελανεισ τωρα βγαινει αυτοσ και δηλωνει γκει,αν π.χ ενα παιδι που το ειχε σαν ειδωλο το βλεπει αυτο τι θα πει οτι θαυμαζω εναν γκει ?) νιώθω ότι θέλω να δείρω κάποιον..να ξεσπάσω σε κάποιον (σε αυτόν που το έγραψε βασικά) Γιατί από αυτά τα βλακώδη σχόλια που βλέπω και ακούω, ποτέ και κανείς δεν θα μας σώσει..δυστυχώς!
Δύο πράγματα έχω να πω εγώ1. Ότι ως straight άντρας που δε σκέφτεται αποκλειστικά με το μαραφέτι του, δε συμφωνώ μαζί τουςκαι2. Ότι όσα έχει καταφέρει αυτός στα 19 του δε θα το καταφέρουν συνολικά όλοι τους μαζί μέχρι τα 99 τους.
Bleurgh! Γιατί δεν πάνε να ουρήσουν λιγάκι αυτά τα xy; Θα πάθουν δυσουρία απ' το πολύ κράτημα της φούσκας.Και για τους υποστηρικτές των συνώνυμων (δήθεν) εννοιών: Άγγλος / gay, η έκφραση "(doing it the) GREEK WAY", είναι μάλλον άγνωστη.
Όταν διαβάζω κάτι τέτοια, νιώθω πως θέλω να φύγω από εδώ. Ειλικρινά. Νομίζω πως δε θα σταματήσουμε ποτέ να δείχνουμε τον άλλο με το δάχτυλο γελώντας. Νιώθω βαθιά απογοήτευση και ανησυχία για τα παιδιά που θα έχουν αυτούς τους γονείς.
Καταλαβαίνω την καλή διάθεση, αλλά το 'αντρικά' ακόμη και ως ειρωνία δε βοηθά. Τι σημαίνει; ειρωνία ότι δεν είναι 'άντρες' επειδή είναι ηλίθιοι και ρατσιστές; οτι οι σωστοί 'άντρες' δεν είναι; οτι ο Daley είναι 'περισσότερο άντρας' κι όλα αυτά τα γνωστά; ναι, έχει θάρρος, αλλά γιατί αυτό να έχει να κάνει με το φύλλο του η τον σεξουαλικό προσανατολισμό του; Ότι δηλαδή όλες οι γυναίκες και οι γκέι είναι δειλοί; Δε νομίζω.Κατά τα άλλα μπράβο του Τομ, και στα 19 του μόλις!
Ενδιαφέρον point. Δυστυχώς πολλές φορές η ίδια η προσπάθεια αποδόμησης της συμπεριφοράς κάποιων ατόμων που επιλέγουν να προτάξουν την «αντρική» τους ταυτότητα έναντι γυναικών, gay και trans βασίζεται στο (τραγικό) δίπολο μεταξύ της 1. φερόμενης ως ιδεατής «ανδρικής» συμπεριφοράς (βλ. ορθός, ανδρείος, αντρίκειος, ντόμπρος, παλικαρίσιος, ο φέρων τα αρχίδια) και της 2. φερόμενης ως καθόλου ιδεατής «γυναικείας» συμπεριφοράς (κατίνα, μικροπρεπής, αυτή που ασχολείται με τα ασήμαντα ή με τις δουλειές άλλων), που ουσιαστικά αποτελεί δίπολο μεταξύ της «αντρικής» και της «γυναικείας» συμπεριφοράς, όπως γίνεται αντιληπτό στο το μυαλό αρκετών ανθρώπων. Οπότε η ερώτηση είναι: μπορεί να αποδομηθεί ορθότερα η ταυτότητα που κρύβεται πίσω από τη λέξη «αντρικός», αλλά και η ίδια η λέξη (και να ξεφύγει από το προαναφερθέν δίπολο), όταν έχουμε μπροστά μας έναν τύπο που μάς λέει: «Εγώ είμαι άντρας, ρε! Αρσενικός! Συ τι είσαι του λόγου σου; Γυναικούλα, πούστρα, τραβέλι; κ.λπ.. …Δεν ξέρω τι αποκρινόμαστε;: «Αγαπητέ μου κύριε/(str8) άντρα, πρέπει να γνωρίζετε ότι άνδρες str8, gay etc, γυναίκες str8, gay etc, trans* etc (ή τελοσπάντων όοολοι οι άνθρωποι) μοιράζονται εξίσου ποιότητες χαρακτήρα και σταματήστε, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, να αποδίδετε ουσιοκρατικά χαρακτηριστικά στα φύλα (ή στους σεξουαλικούς προσανατολισμούς) και σαφείς ρόλους, διότι σφάλετε οικτρά;»