Δυο χρόνια εκτός Ευρώπης η Μάντσεστερ Σίτι - Βαρύ πρόστιμο από UEFA

Δυο χρόνια εκτός Ευρώπης η Μάντσεστερ Σίτι - Βαρύ πρόστιμο από UEFA Facebook Twitter
1

Η UEFA αποφάσισε να αποκλείσει την Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League και Europa League για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για παραβάσεις του financial fair play η πρωταθλήτρια Αγγλίας τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα κληθεί να πληρώσει επίσης πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ η ποινή θα τεθεί σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2020 και θα αφορά τις σεζόν 2020-21 και 2021-22.

Η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία παραμένει στην κούρσα διεκδίκησης του φετινού Chamions League, είχε κριθεί ένοχη από την αρμόδια επιτροπή της UEFA, καθώς είχε παραποιήσει στοιχεία εσόδων από σπόνσορες, όταν αυτά κατατέθηκαν στην επιτροπή του Financial Fair Play.

Η καταδίκη έρχεται μετά από μία έρευνα που ξεκίνησε από email και έγγραφα που διέρρευσε το γερμανικό Der Spiegel το Νοέμβριο του 2018.

Σε αυτά φέρεται να καταγράφεται ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Σείχης Μανσούρ της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι, ήταν εκείνος που παρείχε το μεγαλύτερο μέρος, από τις 67,5 εκατ. λιρών χορηγίες προς τη Σίτι, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Etihad της χώρας του.

Σε ένα από τα email που διέρρευσαν αναφέρεται ότι μόνο τα 8 εκατ. λίρες σε χορηγία για τη σεζόν 2015-2016 κατατέθηκαν απευθείας από την Etihad και τα υπόλοιπα από την εταιρεία μέσω της οποίας έχει αγοράσει ο Μανσούρ τη Σίτι, την Abu Dhabi United Group.

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια