Ο Γουάινστιν εξόργισε τον δικαστή επειδή έστελνε μηνύματα στο κινητό - Τον απείλησε με νέα φυλάκιση

Ο Γουάινστιν εξόργισε τον δικαστή επειδή έστελνε μηνύματα στο κινητό - Τον απείλησε με νέα φυλάκιση Facebook Twitter
1

Δραματική τροπή πήρε σήμερα η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν, καθώς ο δικαστής απείλησε να τον στείλει πίσω στη φυλακή επειδή τον έπιασε να χρησιμοποιεί το κινητό του, την ώρα της διαδικασίας επιλογής των ενόρκων.

«Είναι πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο θέλετε να καταλήξετε στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής σας, στέλνοντας μηνύματα και παραβιάζοντας τη δικαστική εντολή;» ρώτησε τον 67χρονο κατηγορούμενο ο δικαστής Τζέιμς Μπερκ, εμφανώς οργισμένος. Είπε μάλιστα στον Γουάινστιν να μην απαντήσει.

Η εισαγγελέας Τζόαν Ιλούζι ζήτησε από τον δικαστή να στείλει στη φυλακή τον Γουάινστιν. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο κατηγορούμενος σε κάποιο σημείο να συνειδητοποιήσει ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι επιβλητικά και συντριπτικά» και θα προσπαθήσει να διαφύγει, επισήμανε.

Τελικά, ο δικαστής αποφάσισε να μην φυλακίσει τον Γουάινστιν, τον προειδοποίησε, όμως, ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. «Δεν επιζητώ συγγνώμες. Ζητάω συμμόρφωση» είπε ο Μπερκ.

Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος άνδρας του Χόλιγουντ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, όμως του επιβλήθηκε να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο ήταν ορατό στον αστράγαλό του, όταν αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο δικαστήριο σήμερα.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δήλωσε αθώος στις κατηγορίες ότι επιτέθηκε σε δύο γυναίκες στη Νέα Υόρκη. Βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, εφόσον καταδικαστεί στη σοβαρότερη κατηγορία, τη σεξουαλική επίθεση.

Οι δικηγόροι του πρώην παραγωγού ζήτησαν σήμερα, χωρίς επιτυχία, την αναβολή της δίκης του στη Νέα Υόρκη, εκτιμώντας ότι η απαγγελία κατηγοριών χθες στο Λος Άντζελες σε βάρος του για άλλες αξιόποινες πράξεις καθιστά αδύνατη τη συγκρότηση ενός δίκαιου σώματος ενόρκων.

Δεύτερη ημέρα της διαδικασίας, ο δικηγόρος Άρθουρ Αϊντάλα είπε ότι οι νέες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δύο γυναικών, που ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες την ίδια ημέρα της έναρξης της δίκης στη Νέα Υόρκη είναι «πρωτοφανείς» και «απίστευτης προκατάληψης» για τον Γουάινστιν.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι αυτό θα συνιστούσε «χριστουγεννιάτικο δώρο» για την κατηγορούσα αρχή και θα καθιστούσε αδύνατο να επιλεγεί ένα «δίκαιο και αμερόληπτο» σώμα ενόρκων υπό αυτές τις συνθήκες.

Ωστόσο, ο δικαστής Τζέιμς Μπερκ απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, εξηγώντας ότι κάθε κατηγορούμενος φέρει το «τεκμήριο της αθωότητας» και αυτό θα εξηγηθεί στους ενόρκους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM