Σάρατζ για μνημόνια Λιβύης - Τουρκίας: «Αν Ελλάδα και Ιταλία έχουν ενστάσεις, να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια»

Σάρατζ για μνημόνια Λιβύης - Τουρκίας: «Αν Ελλάδα και Ιταλία έχουν ενστάσεις, να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια» Facebook Twitter
1

Στα μνημόνια με της Λιβύης με την Τουρκία και στη στάση της κυβέρνησής του αναφέρεται σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera o πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

«Είμαστε μια κυρίαρχη κυβέρνηση, έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε», δηλώνει σε απόσπασμα τηλεοπτικής συνέντευξης που η ιταλική εφημερίδα ανήρτησε στην διαδικτυακή της πύλη σήμερα το απόγευμα. «Αν η Ελλάδα ή η Ιταλία έχουν ενστάσεις σχετικά με το μνημόνιό μας με τον Ερντογάν, το οποίο αφορά τα χωρικά ύδατα, μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια», συνεχίζει.

«Εσείς οι Ιταλοί τι περιμένετε; Να παραμείνουμε παθητικοί, ενώ αυτοί που μας επιτίθενται καταστρέφουν την πρωτεύουσά μας, δολοφονούν άμαχο πληθυσμό και βομβαρδίζουν τα σπίτια μας;», ρωτά παράλληλα ο Αλ Σάρατζ. Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ θεωρεί ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, αλλά εκτιμά ότι δεν διαφαίνονται, ακόμη, ουσιαστικά αποτελέσματα».

Τέλος, «χρησιμοποιεί σκληρά λόγια κατά της Ελλάδας, η οποία έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της να συνομιλήσει με την κυβέρνησης της Βεγγάζης και του Τομπρούκ, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα, ενώ ο Χάφταρ διατάσσει την κατάσχεση τουρκικού πλοίου απέναντι από την πόλη Ντέρνα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει στο Κογκρέσο ότι ο πόλεμος στο Ιράν «έχει τερματιστεί»

Η επιστολή προς τους Αμερικανούς νομοθέτες επιχειρεί να δικαιολογήσει γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ζητά έγκριση για τον πόλεμο από το Κογκρέσο, παρότι η σύγκρουση έχει φτάσει το όριο των 60 ημερών
THE LIFO TEAM
RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια