O Ζούκερμπεργκ δήλωσε έτοιμος για «μάχη» ώστε να μην διαλυθεί το Facebook

O Ζούκερμπεργκ δήλωσε έτοιμος για «μάχη» ώστε να μην διαλυθεί το Facebook Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Έτοιμος για «μάχη» δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπερκ ώστε το Facebook να μη διαλυθεί σε κομμάτια. 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε σε εργαζομένους της εταιρείας του, τον περασμένο Ιούλιο, ότι είναι έτοιμος να «πολεμήσει» για να αποκρούσει την αναμενόμενη προσπάθεια της Ελίζαμπεθ Γουόρεν, της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών, να σπάσει σε κομμάτια τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος το 2020.

«Κάποιος σαν την Ελίζαμπεθ Γουόρεν πιστεύει ότι η λύση είναι να διαλύσει τις εταιρείες. Αν (η Γουόρεν) εκλεγεί πρόεδρος, τότε στοιχηματίζω ότι θα έχουμε δικαστική μάχη και στοιχηματίζω ότι θα την κερδίσουμε. Και παρ' όλ' αυτά κάτι τέτοιο θα ήταν απαίσιο για εμάς; Φυσικά.», είπε ο Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με τις ηχογραφημένες δηλώσεις του που αναρτήθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο The Verge.

«Δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε μια μεγάλη νομική διαμάχη εναντίον της ίδιας της κυβέρνησής μας. Όμως σε τελική ανάλυση, αν κάποιος προσπαθεί να απειλήσει την ύπαρξή σου, πας στη μάχη και παλεύεις», συνέχισε. Οι κολοσσοί της τεχνολογίας, όπως οι εταιρείες Facebook και Google, είναι αντιμέτωποι σε διάφορες αμερικανικές Πολιτείες με πολλές έρευνες για τις πρακτικές τους που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό. Οι καταγγελίες σε βάρος τους είναι πολλές σε τομείς που αφορούν από την προστασία των προσωπικών δεδομένων μέχρι και την κυριαρχία τους στη διαφημιστική αγορά.

Τον Μάρτιο, η Γουόρεν είχε ζητήσει τη διάλυση της Amazon.com Inc, της Facebook Inc και της Alphabet Inc. Μετά τη διαρροή των δηλώσεων του Ζούκερμπεργκ, απάντησε μέσω του Twitter. «Το "απαίσιο" θα ήταν να μην διορθώσουμε το διεφθαρμένο σύστημα που επιτρέπει σε εταιρείες κολοσσούς όπως η Facebook να επιδίδονται σε παράνομες αντιανταγωνιστικές πρακτικές, να ποδοπατούν τα δικαιώματα των καταναλωτών στην ιδιωτικότητα» ανέφερε.

Στις ηχογραφημένες δηλώσεις του, ο Ζούκερμπεργκ ακούγεται επίσης να λέει ότι η διάλυση των μεγάλων εταιρειών δεν θα μειώσει τον κίνδυνο παρεμβάσεων στις εκλογικές διαδικασίες. Θα συμβεί το αντίθετο, επειδή «οι εταιρείες δεν μπορούν πλέον να συντονιστούν και να συνεργαστούν». Ο Ζούκερμπεργκ προκάλεσε γέλια στο ακροατήριό του όταν είπε ότι τα ποσά που επενδύει το Facebook για την ασφάλεια είναι μεγαλύτερα από όλα τα έσοδα του Twitter.

Και άλλοι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχουν επικρίνει το Facebook για τις πρακτικές του, όπως οι γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Καμάλα Χάρις, που έχουν δηλώσει ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση διάλυση της εταιρείας σε μικρότερα κομμάτια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM
Η Ε.Ε. αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Τech & Science / Η ΕΕ αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Η υπόθεση ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν τεχνικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνούσε το όριο SAR, δηλαδή τον δείκτη που υπολογίζει πόση ακτινοβολία απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Τech & Science / Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Η υπνική άπνοια, κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν προκαλεί απλώς υπερβολική υπνηλία, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Τech & Science / Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Η εταιρεία αναφέρει ότι «ορισμένοι χρήστες του Microsoft 365 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή δυσκολίες σύνδεσης», ενώ οι μηχανικοί της εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Τech & Science / Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 από κατοίκους που, δίχως να το γνωρίζουν, χρησιμοποίησαν πέτρες από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Τακίνα στο Πολυδώριο Πισιδίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σίγουρα, το Facebook δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.Παρ' όλες τις νομικές διαβεβαιώσεις, ποιος μπορεί να ελέγξει ότι δεν "διαρρέει" ή "αξιοποιείται" εν αγνοία των χρηστών, όλος αυτός ο τεράστιος όγκος προσωπικών πληροφοριών ;Και αυτές οι "προσωποποιημένες" διαφημίσεις που μας κατακλύζουν - ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου -, πως προκύπτουν, αν όχι από τους μεγάλους "παρακολουθητές" - όχι μόνον το Facebbook βέβαια ; Από αλλού περιμέναμε τον "Μεγάλο Αδελφό" και από αλλού μας προέκυψε...Εν πάσει περιπτώσει, εάν το "σπάσιμο" του Facebook συμβάλλει στον έλεγχό του και σε περιορισμό της επιρροής του, αυτή η ενέργεια είναι σε θετική κατεύθυνση.Δεν πειράζει καθόλου - μα καθόλου -, εάν μειωθούν τα κέρδη του Ζούκερμπεργκ. Που δικαίως προκάλεσε γέλια στο ακροατήριό του, όταν είπε ότι τα ποσά που επενδύει το Facebook για την ασφάλεια είναι μεγαλύτερα από όλα τα έσοδα του Twitter...