Ο Ομπάμα στηρίζει τον αγώνα της Γκρέτα Τούνμπεργκ - Η συνάντησή τους και το μήνυμα που έστειλε

Ο Ομπάμα στηρίζει τον αγώνα της Γκρέτα Τούνμπεργκ - Η συνάντησή τους και το μήνυμα που έστειλε Facebook Twitter
2

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε στην Ουάσινγκτον την Γκρέτα Τούνμπεργκ και επαίνεσε την νεαρή ακτιβίστρια που έχει γίνει το σύμβολο του αγώνα για το περιβάλλον αποκαλώντας την «μία από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές του πλανήτη μας».

Το ίδρυμα Ομπάμα ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο της συνάντησης του πρώην προέδρου με την 16χρονη Σουηδέζα Γκρέτα. «Κανείς δεν είναι πολύ μικρός για να έχει έναν αντίκτυπο και να αλλάξει τον κόσμο, οπότε κάνε ό,τι μπορείς», είπε η Γκρέτα φορώντας ένα σκούρο μπλε φούτερ. «Εσύ και εγώ, είμαστε ομάδα», απάντησε ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος στην νεαρή ακτιβίστρια προτού οι δυο τους ακουμπήσουν τις γροθιές τους.

«Έχοντας επίγνωση ότι η γενιά της θα πληγεί περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, δεν φοβάται να ζητήσει συγκεκριμένη δράση», δήλωσε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου.

O Ομπάμα είπε μάλιστα πως η 16χρονη αντιπροσωπεύει τους λόγους που ο ίδιος και η Μισέλ ίδρυσαν το Obama Foundation καθώς πιστεύουν πως το μέλλον ανήκει και χτίζεται από τους νέους

Νωρίτερα χθες η νεαρή ακτιβίστρια μίλησε στην αμερικανική Γερουσία, ζητώντας από τους Αμερικανούς βουλευτές δράσεις και όχι επαίνους.

Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν αυτή την Παρασκευή σε όλον τον κόσμο, πριν τη διεξαγωγή μιας συνόδου για το κλίμα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και ξανά την επόμενη Παρασκευή στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Διεθνή
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM