ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Βανδάλισαν το μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ

Βανδάλισαν το μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ Facebook Twitter
2

Στόχος βανδάλων έγινε σήμερα το μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Άγνωστοι ξήλωσαν και κατέστρεψαν τις αναμνηστικές πλάκες του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που βρίσκεται εντός του χώρου της πανεπιστημιούπολης, κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που το μνημείο γίνεται στόχος βανδαλισμού.

Είχε προηγηθεί επίθεση τον Ιούλιο του 2018, όταν άγνωστοι πέταξαν μπλε μπογιές κι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στις μαρμάρινες πλάκες του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που καταστράφηκε το 1942.

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ:

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθιά θλίψη ενημερώνει την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλη την κοινωνία της πόλης και της χώρας για το νέο κρούσμα βανδαλισμού: την καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο της πανεπιστημιούπολης.

Άγνωστοι βάνδαλοι ξήλωσαν σήμερα και έσπασαν τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο, το οποίο υπήρχε μέχρι την Κατοχή στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η Πρυτανεία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και καλεί την κοινωνία με όλους τους φορείς της σε εγρήγορση απέναντι στα φαινόμενα φυλετικού μίσους, τυφλής βίας και καταστροφών».

Ελλάδα
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το άσυλο μετά από αναρχομπάχαλους & ποινικούς, τώρα προστατεύει και ναζι!Προηγμένη κοινωνία είμαστε. Μπράβο μας!Φτου μη μας ματιάξουν...υγ. πότε τελειώνει η πλάκα ρε παιδιά;
Οι δράστες ειναι απο τον ακροδεξιό χωρο και θα ανηκουν στο χώρο της Χρυσής Αυγής.Οσο πιο γρήγορα θα πάνε οι βουλευτές του κόμματος στην φυλακή τόσο θα μειώνονται οι επιθέσεις.