«Δεν είμαι άντρας, ούτε γυναίκα»: Ο Ezra Miller έκανε come out ως non-binary

«Δεν είμαι άντρας, ούτε γυναίκα»: Ο Ezra Miller έκανε come out ως non-binary Facebook Twitter
Φωτο: Tim P. Whitby / Getty Images
5

Ο ηθοποιός Ezra Miller σε μια θαρραλέα συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Hollywood Reporter προκάλεσε αίσθηση με την εξομολόγησή του πως αυτοπροσδιορίζεται ως μη δυαδικό (non-binary) άτομο.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Φανταστικά Πλάσματα και Πού Βρίσκονται» και άλλων επιτυχημένων αμερικανικών ταινιών όπως τα «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν», «The Perks of Being a Wallflower», «Suicide Squad» και «Justice League» εξήγησε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του ούτε άντρα, ούτε γυναίκα.

«Δεν αυτοπροσδιορίζομαι (γενικώς). Δηλαδή, γάμησέ το. Queer σημαίνει ότι δεν το κάνω. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως άντρας, ούτε ως γυναίκα. Σχεδόν ούτε ως άνθρωπος».

Ο Miller είχε μιλήσει ανοιχτά και παλιότερα, αναφορικά με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, δηλώνοντας queer. Αυτή τη φορά αποφάσισε να δηλώσει πως βρίσκεται εκτός διπόλου, ως προς την ταυτότητα φύλου του.

Σε πολλές φωτογραφίσεις του στο παρελθόν, ο νεαρός Αμερικανός ηθοποιός είχε τολμήσει looks που σπάνε τους κανόνες στις έμφυλες ταυτότητες.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Miller αποκάλυψε επίσης τη δική του εμπειρία που εντάσσεται στο κίνημα #MeToo –του οποίου είναι υποστηρικτής–, με παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, τους οποίους δεν κατονόμασε.

«Ήμουν ανήλικος και μου έδωσαν κρασί. Μου είπαν "θες να συμμετάσχεις στην ταινία μας για την γκέι επανάσταση;". Και τους απάντησα "όχι, είστε τέρατα"».

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το εν λόγω άτομο μιλά για την ταυτότητα φύλου (gender) κι όχι για το "βιολογικό" του φύλο (sex). Άλλωστε, η ίδια η "βιολογικότητα" του φύλου (sex), εξαρτάται από πολλούς, πολλούς παράγοντες (όπως λέγει κι ο Π.Ο.Υ.: "Clearly, there are not only females who are XX and males who are XY, but rather, there is a range of chromosome complements, hormone balances, and phenotypic variations that determine sex").Η "ταυτότητα φύλου"/ "κοινωνικό φύλο" αφορά στην προσωπική αντίληψη και αίσθηση ενός ανθρώπου για το φύλο του. @ Ezra δεν μας λέει κάτι το νέο ...in fact, cross culturally -κι από την αυγή της ανθρωπότητας- η έννοια του μη δυαδικού φύλου (non binary) είναι γνωστή και κατά τόπους applicable, π.χ. 5 φύλα: "In contrast to the two-gender system, Bugis society recognises five genders: makkunrai, oroané, bissu, calabai, and calalai." (Βλ. Και http://ticki.github.io/blog/the-case-for-non-binary-genders/).
Και το "άνθρωπος" ταμπέλα είναι και το "non binary" ταμπέλα είναι. Έλεος πια με αυτή τη μόδα! Αυτό ειδικά το "Δε μου αρέσουν οι ταμπέλες" και αυτοπροσδιορίζονται χρησιμοποιώντας 100 ταμπέλες πια...