«Δεν είμαι άντρας, ούτε γυναίκα»: Ο Ezra Miller έκανε come out ως non-binary

«Δεν είμαι άντρας, ούτε γυναίκα»: Ο Ezra Miller έκανε come out ως non-binary Facebook Twitter
Φωτο: Tim P. Whitby / Getty Images
5

Ο ηθοποιός Ezra Miller σε μια θαρραλέα συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Hollywood Reporter προκάλεσε αίσθηση με την εξομολόγησή του πως αυτοπροσδιορίζεται ως μη δυαδικό (non-binary) άτομο.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Φανταστικά Πλάσματα και Πού Βρίσκονται» και άλλων επιτυχημένων αμερικανικών ταινιών όπως τα «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν», «The Perks of Being a Wallflower», «Suicide Squad» και «Justice League» εξήγησε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του ούτε άντρα, ούτε γυναίκα.

«Δεν αυτοπροσδιορίζομαι (γενικώς). Δηλαδή, γάμησέ το. Queer σημαίνει ότι δεν το κάνω. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως άντρας, ούτε ως γυναίκα. Σχεδόν ούτε ως άνθρωπος».

Ο Miller είχε μιλήσει ανοιχτά και παλιότερα, αναφορικά με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, δηλώνοντας queer. Αυτή τη φορά αποφάσισε να δηλώσει πως βρίσκεται εκτός διπόλου, ως προς την ταυτότητα φύλου του.

Σε πολλές φωτογραφίσεις του στο παρελθόν, ο νεαρός Αμερικανός ηθοποιός είχε τολμήσει looks που σπάνε τους κανόνες στις έμφυλες ταυτότητες.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Miller αποκάλυψε επίσης τη δική του εμπειρία που εντάσσεται στο κίνημα #MeToo –του οποίου είναι υποστηρικτής–, με παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, τους οποίους δεν κατονόμασε.

«Ήμουν ανήλικος και μου έδωσαν κρασί. Μου είπαν "θες να συμμετάσχεις στην ταινία μας για την γκέι επανάσταση;". Και τους απάντησα "όχι, είστε τέρατα"».

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το εν λόγω άτομο μιλά για την ταυτότητα φύλου (gender) κι όχι για το "βιολογικό" του φύλο (sex). Άλλωστε, η ίδια η "βιολογικότητα" του φύλου (sex), εξαρτάται από πολλούς, πολλούς παράγοντες (όπως λέγει κι ο Π.Ο.Υ.: "Clearly, there are not only females who are XX and males who are XY, but rather, there is a range of chromosome complements, hormone balances, and phenotypic variations that determine sex").Η "ταυτότητα φύλου"/ "κοινωνικό φύλο" αφορά στην προσωπική αντίληψη και αίσθηση ενός ανθρώπου για το φύλο του. @ Ezra δεν μας λέει κάτι το νέο ...in fact, cross culturally -κι από την αυγή της ανθρωπότητας- η έννοια του μη δυαδικού φύλου (non binary) είναι γνωστή και κατά τόπους applicable, π.χ. 5 φύλα: "In contrast to the two-gender system, Bugis society recognises five genders: makkunrai, oroané, bissu, calabai, and calalai." (Βλ. Και http://ticki.github.io/blog/the-case-for-non-binary-genders/).
Και το "άνθρωπος" ταμπέλα είναι και το "non binary" ταμπέλα είναι. Έλεος πια με αυτή τη μόδα! Αυτό ειδικά το "Δε μου αρέσουν οι ταμπέλες" και αυτοπροσδιορίζονται χρησιμοποιώντας 100 ταμπέλες πια...