Ανυποχώρητη η News Corp παρά την κατακραυγή για το αμφιλεγόμενο σκίτσο της Σερένα Γουίλιαμς

Ανυποχώρητη η News Corp παρά την κατακραυγή για το αμφιλεγόμενο σκίτσο της Σερένα Γουίλιαμς Facebook Twitter
4

Ανυποχώρητη, παρά το κύμα αντιδράσεων για το σκίτσο που χλευάζει τη Σερένα Γουίλιαμς, παραμένει η εταιρία μέσων μαζικής ενημέρωσης News Corp στην Αυστραλία.

Σχεδιασμένο από τον Μαρκ Νάιτ για την εφημερίδα Herald Sun, το σκίτσο σχολιάζει το ξέσπασμα της αθλήτριας στον τελικό του Us Open.

Πολλοί επικριτές, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, υποστήριξαν πως ο Νάιτ χρησιμοποίησε το στιλ ρατσιστικών σκίτσων εποχής, όπως του «Little Black Sambo», που είχε χρησιμοποιηθεί για να δείχνει λιγότερο ανθρώπινους τους μαύρους Αμερικανούς στις αρχές του 20ου αιώνα.

Τις αντιδράσεις τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, η Εθνική Ομοσπονδία Μαύρων Δημοσιογράφων καθώς και η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Μπέρνις Κινγκ.

Την Τετάρτη, ο λογαριασμός του Νάιτ στο Twitter δεν ήταν πλέον ενεργός και η News Corp ανέφερε πως οι αντιδράσεις ξεπέρασαν την κριτική καθώς ο Νάιτ και η οικογένειά του έλαβαν απειλές κατά της ζωής τους.

Ανυποχώρητη η News Corp παρά την κατακραυγή για το αμφιλεγόμενο σκίτσο της Σερένα Γουίλιαμς Facebook Twitter

Η Herald Sun χρησιμοποίησε το πρωτοσέλιδό της για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του «κόσμου της πολιτικής ορθότητας», με μία σύνθεση από εννέα σκίτσα που η εφημερίδα πιστεύει ότι πολλοί θα ήθελαν να απαγορευτούν.

«Εάν γίνει αυτό που θέλουν οι αυτοδιορισμένοι λογοκριτές του Μαρκ Νάιτ σχετικά με το σκίτσο της Σερένα Γουίλιαμς, η νέα πολιτικά ορθή ζωή μας θα είναι πολύ ανιαρή», ανέφερε.


Εκτός από την αναδημοσίευση του σκίτσου της Γουίλιαμς, στο πρωτοσέλιδο βρίσκονται επίσης σκίτσα, μεταξύ άλλων, των Ντόναλντ Τραμπ και Τόνι Άμποτ. Κάθε σκίτσο συνοδεύεται και από μία λεζάντα όπως «εκτός νόμου», «απαγορευμένο» κλπ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιοι τα απαγορεύουν και τα βγάζουν εκτός νόμου. Ακόμη, δίπλα στην καρικατούρα του Κιμ Γιονγκ Ουν γράφει «κοιλιακό λίπος, ασιατικό στερεότυπο».

Πάντως ο Νάιτ υπερασπίστηκε χθες το σκίτσο του, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι είναι «ρατσιστικό», ενώ σημείωσε πως όσοι του επιτέθηκαν «βγάζουν πράγματα από το μυαλό τους».

Ο Νάιτ απάντησε στα σχόλια, εξηγώντας πως το σκίτσο αφορά αποκλειστικά και μόνο την συμπεριφορά της Σερένα Γουίλιαμς στο γήπεδο και πρόσθεσε πως όσοι υπονοούν ότι είναι ρατσιστικό ή σεξιστικό, το παρεξήγησαν.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM