Kίνα προς Τραμπ: Σταματήστε τις απειλές προς τη Β. Κορέα

Kίνα προς Τραμπ: Σταματήστε τις απειλές προς τη Β. Κορέα Facebook Twitter
1

Ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ Τσούι Τιανκάι κάλεσε χθες τις ΗΠΑ να αποφεύγουν να εκτοξεύουν απειλές ενάντια στην Βόρεια Κορέα, μία μέρα μετά την νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και κατέπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

 

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν…πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τώρα, ώστε να υπάρξει μια πραγματικά αποτελεσματική διεθνής συνεργασία σε αυτό το θέμα», τόνισε ο Τιανκάι στους δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση της πρεσβείας.

 

«Θα πρέπει να αποφεύγουν να εκτοξεύουν και άλλες απειλές. Θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για την επαναφορά του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

 

 Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ

σχόλια

1 σχόλια
Νομίζω είναι φανερό σε ποια χώρα βασίζεται το καθεστώς. Οι προσπάθειες να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας κρατούν δεκαετίες τώρα χωρίς αποτέλεσμα. Η Κίνα φοβάται μια αμερικανόφιλη επανενωμένη Κορέα στα σύνορά της, αλλά όσο δεν βοηθά, δεν θα το αποφύγει.