Διαδήλωση μουσουλμάνων στους δρόμους της Βαρκελώνης κατά της τρομοκρατίας

Διαδήλωση μουσουλμάνων στους δρόμους της Βαρκελώνης κατά της τρομοκρατίας Facebook Twitter
1
Διαδήλωση μουσουλμάνων στους δρόμους της Βαρκελώνης κατά της τρομοκρατίας Facebook Twitter

Δεκάδες μουσουλμάνοι που ζουν στη Βαρκελώνη κατέκλυσαν σήμερα τη λεωφόρο Λα Ράμπλα για να διαμαρτυρηθούν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Καταλονία.


Την Πέμπτη ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς, τουρίστες και ντόπιους, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 13 ανθρώπους και να τραυματίσει 130 και πλέον. Ώρες μετά, άλλη μια επίθεση με όχημα σημειώθηκε στην πόλη Καμπρίλς στη νότια Καταλονία, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας.


Τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές στη σημερινή κινητοποίηση έγραφαν συνθήματα όπως «το Ισλάμ είναι ειρήνη» και «όχι εξ ονόματός μας».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Κανένας πόλεμος ποτέ δεν ξεκίνησε με αιτία την θρησκεία. Η θρησκεία ήταν πάντα το πρόσχημα. Ένα από τα πολλά προσχήματα που χρησιμοποιούνται. Και τα τρομοκρατικά χτυπήματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μορφή πολέμου. Μόλις η κοινή γνώμη απεμπολήσει τα ιδεοληπτικά γυαλιά του δόγματος του "πολέμου πολιτισμών" ,τότε ίσως να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τα πραγματικά αίτια όλων αυτών των γεγονότων.