Περίγελος έγινε ξενοφοβική οργάνωση που πέρασε τα καθίσματα λεωφορείου για γυναίκες με μπούρκα

Περίγελος έγινε ξενοφοβική οργάνωση που πέρασε τα καθίσματα λεωφορείου για γυναίκες με μπούρκα Facebook Twitter
2

Περίγελος έγινε μια νορβηγική οργάνωση κατά των μεταναστών αφού τα μέλη της μπέρδεψαν μια φωτογραφία με έξι άδεια καθίσματα σε λεωφορείο του Όσλο, που αναρτήθηκε στην σελίδα της στο Facebook, με μια ομάδα γυναικών που φορούσαν μπούρκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

 

«Τραγικό» και «τρομακτικό» ήταν κάποια από τα σχόλια που ανάρτησαν μέλη της κλειστής οργάνωσης «Πρώτα η πατρίδα» κάτω από τη φωτογραφία, σύμφωνα με τη νορβηγική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Nettavisen.

 

Άλλα μέλη της οργάνωσης αναρωτήθηκαν εάν οι ανύπαρκτοι επιβάτες μπορεί να μεταφέρουν βόμβες ή όπλα κάτω από τα ρούχα τους. «Φαίνεται πραγματικά τρομακτικό», έγραψε κάποιος. «Θα έπρεπε να απαγορευθεί. Δεν μπορείς να δεις ποιος κρύβεται από κάτω. Θα μπορούσαν να είναι τρομοκράτες».

 

Άλλα σχόλια ανέφεραν: «Φρικτό. Δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί», «Διώξτε τους από τη χώρα –τρομακτικές οι εποχές που ζούμε» και «Πίστευα ότι θα ήταν έτσι το 2050, αλλά συμβαίνει τώρα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα thelocal.no.

 

 

Η φωτογραφία αναρτήθηκε «για πλάκα» από τον δημοσιογράφο Γιόχαν Σλέταβικ, που δήλωσε στη Nettavisen ότι ήθελε να δει «πώς η αντίληψη των ανθρώπων για μια εικόνα επηρεάζεται από το πώς αντιδρούν οι γύρω τους. Τελικά γέλασα πολύ».

Το θέμα έγινε viral στη Νορβηγία όταν άλλοι χρήστες διαμοιράστηκαν εικόνες από τις αντιδράσεις της οργάνωσης, που αριθμεί 13.000 μέλη. Ο Σίντρε Μπέγιερ, του οποίου η ανάρτηση αναπαράχθηκε πάνω από 1.500 φορές, διερωτήθηκε: «Τι συμβαίνει όταν η φωτογραφία κάποιων άδειων καθισμάτων σε ένα λεωφορείο αναρτάται σε μια σιχαμερή οργάνωση στο Facebook και σχεδόν όλοι νομίζουν ότι βλέπουν μια ομάδα ανθρώπων με μπούρκα;»

 

Ο επικεφαλής του Αντιρατσιστικού Κέντρου της Νορβηγίας Ρουν Μπέργκλουντ Στιν δήλωσε στην Nettavisen ότι ο κόσμος απλά «βλέπει αυτό που θέλει να δει – και αυτό που θέλει να δει είναι επικίνδυνοι μουσουλμάνοι».

 

Η Νορβηγία πρόσφατα έγινε μια ακόμα ευρωπαϊκή χώρα που πρότεινε περιορισμούς στη χρήση της μπούρκα και του νικάμπ, καταθέτοντας νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τέτοιου είδους ενδύματα σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια. Η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν επιβάλει περιορισμούς στη χρήση ενδυμάτων που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.

 

πηγή: Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM