«Ντόναλντ Τραμπ, δεν είσαι φίλος»: Το δυνατό μήνυμα των transgender παιδιών προς τον Αμερικανό Πρόεδρο

«Ντόναλντ Τραμπ, δεν είσαι φίλος»: Το δυνατό μήνυμα των transgender παιδιών προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Facebook Twitter
5

Με αφορμή την συμπλήρωση έξι μηνών από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την προεδρεία των ΗΠΑ η μη κερδοσκοπική οργάνωση Human Rights Campaign δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο transgender παιδιά περιγράφουν τη υποστήριξη που είχαν από τους φίλους τους, μιλώντας για έννοιες όπως αποδοχή, προστασία και αγάπη.

Στη συνέχεια τα λόγια τους αντιπαραβάλλονται με δηλώσεις του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του, όπου ισχυριζόταν ότι θα είναι «φίλος με την κοινότητα LGBT».

Όλα αυτά, βέβαια, πριν αρχίσει να εφαρμόζει τις αντι-τρανς πολιτικές του, όπως κάνει από τότε που εξελέγη κι έπειτα. Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτός από το να κάνει με τις κινήσεις του λιγότερο ασφαλή τα δημόσια σχολεία για τους τρανς μαθητές, έχει επίσης επιλέξει πολλά άτομα για την κυβέρνησή του που είναι κατά της LGBTQ κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου και του Τζεφ Σέσιονς. Επίσης ποτέ δεν ανακήρυξε τον Ιούνιο ως Μήνα Υπερηφάνειας, όπως είχε κάνει ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα. 

Το βίντεο κλείνει με ένα απλό και ταυτόχρονα πολύ δυνατό μήνυμα: «Αυτά τα τρανς παιδιά ξέρουν τι σημαίνει να είσαι φίλος. Ντόναλντ Τραμπ, δεν είσαι φίλος».

Δείτε το βίντεο:

 
Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ